Рецептата за сочни пържени кюфтета е нещо, което всяка жена

...
Рецептата за сочни пържени кюфтета е нещо, което всяка жена
Коментари Харесай

Цял живот сме правили грешно кюфтетата – половината неща, които слагаме вътре, нямат място там:

Рецептата за сочни пържени кюфтета е нещо, което всяка жена може да издекламира наизуст и на сън да я бутнеш! Така де, във всеки дом се подготвя това обичано на българина ядене и описът с неща, които се поставят в каймата, е общоизвестен – яйца, лук, подправки, наквасен хляб…

Оказва се обаче, че точно тук всички ние бъркаме! Половината от съставките, които по този начин обилно прибавяме в каймата, с цел да станат кюфтенцата сочни и вкусни, в действителност нямат място в рецептата! Днес ще ви представим кои съставки са непотребни  и какви е добре да сложим на тяхно място.

 кайма за кюфтета

Повечето дами към момента се придържат към препоръките на по-старото потомство по отношение на приготвянето на кюфтета, само че е време да променим кулинарните си привички.

Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „ убиват “ усета на месото.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, тъй като усетът на този зарзават стопира миризмата и усета на месото. Така че необятно публикуваното разбиране, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

 кайма за кюфтета съставки

Друга постоянно срещана съставна част е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста.

Ще бъде по-добре, в случай че добавите зарзават към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подобаващи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!

Слагайки естественото количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен тип, по този начин и на усет.

Освен това не е належащо да добавяте яйца към мляното месо, защото те не въздействат на качеството на готовото ядене.

 пържени кюфтета

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР