Рецепта за сръбски кох с прясно мляко Почти няма човек,

...
Рецепта за сръбски кох с прясно мляко Почти няма човек,
Коментари Харесай

Този десерт е по-сочен и лек от реване, направо се топи в устата

Рецепта за сръбски кох с прясно мляко

Почти няма човек, който да не харесва този простоват и апетитен сладкиш. Направете го още през днешния ден, обезпечено ще ви хареса. Сервирайте го добре охладен от хладилника.

Сръбски кох с прясно мляко

Продукти за тестото:
6 яйца
6 супени лъжици захар
7 супени лъжици грис
Продукти за заливката:
1 литър прясно мляко (краве или друго по избор)
20 г ванилова захар (2-3 пакетчета)
6 супени лъжици захар

Начин на подготвяне:
Разделете яйцата, които преди този момент са били държани на стайна температура, на белтъци и жълтъци в обособени съдове. След това разбийте белтъците на пяна, като последователно добавяте захарта.

Бийте задоволително дълго, до момента в който получите корав и бляскав бял сняг, който не пада от лъжица. След това започнете да добавяте жълтъците, един по един, като непрестанно бъркате с миксера.

Накрая прибавете гриса и разбъркайте с лъжица, с цел да остане сместа въздушна и ефирна. След като получите компактна примес я изсипете в авансово намазнена тава с размери 20х30см.

Сложете сладкиша да се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса, след което незабавно намалете на 180 градуса и печете към 20 минути до хубаво зачервяване. През това време пригответе заливката:

Сложете литър мляко в тенджера, след което прибавете шест супени лъжици захар и 2-3 пакетчета ванилова захар на усет. Сложете тенджерата на огъня и загрейте, до момента в който заври. От момента на шупване варете още 6-8 минути на сдържан огън.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и благодарение на черпак го полейте отмерено с топлото мляко. Оставете да изстине първо на стайна температура и по-късно в ледник.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР