Ретроспективна изложба с творби от пленери по живопис, организирани в

...
Ретроспективна изложба с творби от пленери по живопис, организирани в
Коментари Харесай

Показват ретроспективна изложба от пленери отпреди 20 години в Монтана

Ретроспективна галерия с произведения от пленери по живопис, проведени в Монтана в интервала 1997-2003 година, е показана в изложба „ Кирил Петров “ в града.
В картините доминират пейзажи от Монтана и покрайнините на града, само че има и портрети, абстракции, натюрморти, фигурални композиции. Авторите са художници от цялата страна, като по-голямата част са от Северозападна България. Сред тях са проф. Бисера Вълева, Милчо Спасов, Иван Стратиев, Кирил Апостолов, Димитър Витков, Максим Тодоров, Анета Драгушану, Георги Петров, Максим Тодоров, Валери Ценов, Цвете Бонева, Валентин Ангелов, Гълъб Гълъбов, Весела Лозанова, Ива Плавчева и художниците от Монтана Теодоси Антонов, Венелин Захариев, Татяна Николова, Малена Иванова и Николай Пенков.
Пленерът по живопис се е провеждал без спиране в интервала 1997-2003 година, след което е спрян. В продължение на 10 дни тогава художниците са посещавали разнообразни места в Монтана и района – манастири, язовир „ Огоста “, села със непокътнати остарели къщи и улици и така нататък С обезпечени от общината материали те са рисували, като всеки е подарил по една картина за фонда на галерията. Главният ѝ организатор Николай Пенков показа, че това е история на времето и изложбата е подредена в символ на навършването на 20 години от последното издание на пленера в Монтана.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР