Реториката, използвана от Зеленски, подлага на изпитание търпението на някои

...
Реториката, използвана от Зеленски, подлага на изпитание търпението на някои
Коментари Харесай

Global Times: Инцидентът в Полша стана тест за долната граница на търпението на НАТО

„ Реториката, употребена от Зеленски, подлага на тестване търпението на някои западни дипломати “

„ Експлозията, която лиши живота на двама души в Полша, явно е била породена от украинска ракета за противовъздушна защита, обявиха водачите на Полша и НАТО в сряда. Бурните полемики към случая разкриха задълбочаващ се раздор на Запад, описват специалисти. В Европа и Съединените щати пораства умората от нескончаем спор без вяра за мирни договаряния. - написа ежедневният китайски таблоид Global Times.

Миналия вторник избухна детонация в полското село Пржеводов, на към 6,4 километра западно от границата с Украйна.

Както демонстрират резултатите от следствието, селото е било ударено от противоракетна система С-300 - арсенал, който имат както Русия, по този начин и Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че " няма подозрение ", че това не е украинска ракета. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче счита, че случаят е породен от ракета от украинската система за Противовъздушна отбрана. Той също по този начин добави, че няма индикации, че това е резултат от умишлена офанзива от страна на Украйна или че Русия възнамерява да нападна страни от НАТО.

Реториката, употребена от Зеленски, сложи на тестване търпението даже на някои западни дипломати. И в репортаж на CNN, Зеленски беше упрекнат, че явно има намерение да " извлече облага от този епизод ", показва Global Times.

BBC също по този начин съобщи: „ Те се притесняват, че от време на време максималистичният език и претенции на Киев могат да усилят по този начин наречената „ отмалялост от Украйна “ измежду съдружниците. “

Съединените щати и огромните европейски страни този път поеха самодейността в разсейването на слуховете в интерес на Москва, вместо да я обвинят, както обикновенно, в занемаряване на обстоятелствата.

„ Западът, воден от Съединените щати, не желае да разпалва огъня дотам, че в действителност да се наложи да влезе във военна борба с Русия “, обявиха пред кореспондента на Global Times от Центъра за съветски проучвания на Източнокитайския педагогичен университет

По мнението на специалиста господин Цуй, упоритостта на Украйна да отхвърля да договаря към този момент е изчерпала търпението на Запада.

„ Сега те откриха, че по този начин наречените политически правилни решения са се обърнали против тях “, сподели господин Куи.

Балтийските страни, за разлика от позицията на огромните западни сили, побързаха да напомнят смисъла на груповата защита на НАТО. Например президентът на Литва Гитанас Науседа сподели, че " всеки сантиметър от територията на НАТО би трябвало да бъде предпазен! " Останалите считат, че този случай допуска още по-голяма военна поддръжка за Украйна.

„ Разделението сред остаряла и нова Европа нараства. Най-шумни в антируската си позиция са балтийските и източноевропейските страни. За тях това е освен жест на завръщането им на Запад и демонстрация на тяхната преданост към Европа, само че и нуждата от единение на идеологията в страната “. - цитира думите на анализатора Global Times.

Като цяло случаят беше тест за " долната граница на търпението " на НАТО и сподели, че алиансът няма да влезе впряка борба с Русия, обобщава китайското издание.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР