Ретината ми е изгорена от предозиране на кислород в кувьоза. ...

Ретината ми е изгорена от предозиране на кислород в кувьоза.

Момичето, което разплака Галена и Любо Киров: Лекарска грешка ми отне зрението

 " Ретината ми е изгорена от предозиране на О2 в кувьоза. Лекарска неточност е. Сестрите са били стажантки най-евентуално и поради това се е случило по този начин. Това става в болничното заведение във Враца, където съм се родила ".

Така стартира историята си пред Христина Пачалова от Враца. 21-годишното момиче направи възторг в " Гласът на България " предходната неделя с песента " Не желая " на Нели Петкова. Кристално чистото й осъществяване остави без мирис публиката и разплака Галена и Любо Киров, а наблюдаващите на живо зад журито наблюдатели дълго стояха на крайници и наградиха с бурни овации надарената участничка.

Със сълзи на очи се оказа и самата Нели Петкова.

" Развълнува ме, разплака ме и ме остави без думи. Имаш огромен гений, не спирай да твориш! ", написа певицата във Facebook за изявата на Хриси.

Талантливото момиче не съзира още от рождението си. Обстоятелствата не биха били такива, в случай че лекарската неточност в лечебното заведение в родния й град не се бе случила. Въпреки това младото момиче освен че не упреква никого, само че и е образец за позитивизъм и одушевеност.

" Никого не упреквам. Хора сме, неточности вършим, на всеки се случва. Някои са поправими, други не са. За мен това не е било борба през годините, а елементарно неразделна част от живота ми. В доста моменти дори съм го считала за преимущество. Не го чувствам като казус и като битка, а единствената ми борба е с градската инфраструктура. Най-към този момент с тротоарите. Но това не зависи от нас, които сме обикновени хора, а от институциите ", споделя още пред вестника Пачалова.

Като дете Хриси се е чувствала добре призната на всички места. Независимо наистина ли е било в родната Враца или другаде.

" Била съм щастливо и палаво дете. Много сме си играли със сестра ми и сме били добре гледани. Непрекъснато съм се занимавала с музика, изнасяла съм концерти на фамилията, даже и да не са желали. Когато сме се прибирали отнякъде, съм започвала да пея ", споделя с усмивка претендентката за " Гласът на България ".

Тръгва на 6 години на учебно заведение, а на 21 към този момент е финална година студентка в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " в компетентност " Поп и джаз пеене ".

" Живот и здраве, напролет се дипломирам. Още премислям наистина ли да запиша " Поп и джаз пиано " или " Музикален мениджмънт " в академията като магистратура. Мога да реша и да е нещо, обвързвано с маркетинг-напълно друго и в друго висше училище ", още обмисля Христина.

От месец до нея има правилен приятел, която я пази и направлява. " Казва се Рейвън и е женска лабрадорка. Много интелигентна, огромна глезла и прелестно куче. Кандидатствах във фондация " Очи на 4 лапи ". Имах приемен изпит, който взех с три " да " от три допустими. С течение на времето се откри куче лидер за мен, което да ми е уместно на височината и темперамента. Обучават я и нея, тя също взима изпит. След това ни обучават дружно две седмици в симулирана домашна среда, след което двете още веднъж взимаме изпит и даже в следствие ставаме сполучлива двойка куче и човек ", споделя за реализирането и на тази концепция певицата.

Хриси живее сама в общежитие. Сама се оправя с всички домашни отговорности, наеми и останали уговорки.

" Разликата сред Враца и София е такава, че там живеех с майка ми и сестра ми. Всичко беше от тях-те ми помагаха извънредно доста, до момента в който в този момент дефинирам всичко сама у дома и би трябвало ловко да го систематизирам във времето. Сама би трябвало да се оправям с всички отговорности ", споделя надареното момиче.

Хриси е композитор и в екип с още четири индивида основават музика. " Помагаме си и работим дружно. Успявам с музика да изкарам пари и да се устоявам. Доволна съм от живота си-прекрасен, динамичен и цветен е ", положителна е Хриси.

Сега няма сътрудник до себе си. " Но за мен това е по-положителният вид, тъй като нямам физическото време да обръщам внимание на трето живо създание до мен. Защото съм ангажирана с Рейвън и себе си. Имам положителни другари, само че не съм подготвена към момента за човек до мен ", добавя изпълнителката.

Музиката дефинира като " безусловно всичко за мен ". " Излизайки на сцената на " Гласът на България ", се пренесох в себе си и елементарно изпях песента. Не мислех по никакъв метод до какво ще докара моето осъществяване. Не знаех и не си представях, че мога да разплача Галена и Любо Киров. Просто излязох без упования ", споделя момичето, което избра за собствен наставник Любо Киров.

" Той за мен е кумир! Много го одобрявам още от малка и постоянно съм си мечтала да имам досег с него. Осъществих една детска фантазия. Както го върша с всяка една рано или късно ", добавя Пачалова.

Следващата също е ясно очертана. " Мечта ми е да издам авторски албум. След 10 години се надявам да имам триумфа, за който постоянно съм мечтала. Както и свое лично благополучие. Но най-към този момент музиката ми да прави другите хора щастливи ", насочва мисли напред момичето с хубав и гальовен глас.

Участието й в музикалния формат станало като на смешка. " Моя близка другарка, с която пеем дружно и споделяме всички моменти, обвързвани с музикални изяви, ми изпрати линка и ми заяви, че са почнали кастингите. Каза, че желае да се запиша да вземам участие, другояче тя ще ме запише ", споделя Хриси. Нещо, за което постоянно ще бъде признателна и щастлива. 

Алжирец пее наша народна ария

Утре също се чака на сцената да излязат претенденти за успеха с вълнуващи истории. Един от тях ще бъде млад алжирец, дошъл в България. Той ще извърши прочута българска народна ария в ексцентричен вид.

В утрешния епизод ще стане ясно и по какъв начин се е подготвило момичето от публиката-Ивелина Андреева, което водещият Иван Тишев зарадва в края на предишния епизод с положителната вест, че е определена да се включи в конкуренцията.

Източник: varna24.bg