Рестриктивните мерки, въведени във връзка с разпространението на новия вид

...
Рестриктивните мерки, въведени във връзка с разпространението на новия вид
Коментари Харесай

Ограниченията заради коронавируса предотвратяват смъртността от мръсния въздух

Рестриктивните ограничения, въведени по отношение на разпространяването на новия тип ковид в света, способстваха за доста възстановяване на околната среда и предотвратиха към 11 хиляди смъртни случая в Европа през последния месец, се споделя в отчет, оповестен на уеб страницата на Центъра за проучвания на силата и чистия въздух (CREA), представен от РИА Носвости.
Както беше маркирано в изследването, с помощта на антикоронавирусните ограничения, производството на електрическа енергия на въглища е намаляло с 37%, а равнището на ползване на нефтопродукти е намаляло с една трета. Поради това концентрацията на азотен диоксид във въздуха е спаднала с 40%, а наличието на твърди частици във въздуха - с 10%.
" (В резултат - изд.) Бяха предотвратени 11 хиляди смъртни случая заради замърсяване на въздуха ", се споделя в изследването.
Отбелязва се, че в по-голяма степен негативните резултати от замърсяването на въздуха върху здравето на хората са избегнати в Германия, Англия, Италия, Испания, Полша и Португалия.
Освен това броят на случаите на астма измежду децата в Европа са намаляли с шест хиляди на месец, а броят на незабавните повиквания заради астматични пристъпи - с 1900. Броят на пропуснатите работни дни е намалял с 1,3 милиона. Отбелязва се също, че броят на ражданията на недоносени деца е намалял с 600. Според изследването тези индикатори са свързани и с усъвършенстваната екологична конюнктура и следствията от тези промени могат да се следят и в бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР