Ресторантьорският бизнес се характеризира с изключителна динамика, особено през туристическия

...
Ресторантьорският бизнес се характеризира с изключителна динамика, особено през туристическия
Коментари Харесай

Счетоводство на ресторант - особености

Ресторантьорският бизнес се характеризира с изключителна динамичност, изключително през туристическия сезон и през летните месеци, освен в София, само че и в страната като цяло. Характерни черти са огромният брой чиновници, огромният поток от фрагменти, както е не дребният брой документи, които би трябвало да се обработят от счетоводната адвокатска фирма.

Като прибавим и това, че ресторантьорския бизнес е чест обект на инспекции от страна на данъчните институции, това демонстрира за какво в тази област се изисква извънреден професионализъм, експедитивност и адекватност в процеса на работа.

Всяка счетоводна адвокатска фирма ли може да води счетоводството на ресторант

Според експерти от Contract.bg, това може да се прави от всяка адвокатска фирма, което не значи, обаче, че всяка адвокатска фирма ще се нагърби с сходна отговорност. Понякога за времето и ресурса, които може да погълне активността на един ресторант от счетоводна позиция, компанията може да обслужи 4 или 5 компании от различен бранш.
Това че ресторантьорството е област със сериозна динамичност през сезона, може да бъде мотив за чести инспекции и огромен брой проблеми, които се чака да бъдат позволени точно от счетоводната адвокатска фирма, която документира активността на бизнеса. Това е още един мотив, който кара не малко счетоводни къщи да заобикалят сходни клиенти.

Важно е да се откри адвокатска фирма с положителни и виновни счетоводители

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР