Ресторантьорите ще настояват за отпадане на зеления сертификат на мига,

...
Ресторантьорите ще настояват за отпадане на зеления сертификат на мига,
Коментари Харесай

Бизнесът зове за отпадане на сертификата, щом няма да важи за влизане в НС

" Ресторантьорите ще упорстват за отпадане на зеления документ на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание ", това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява, че на всички места в Европа икономическото възобновяване минава през зелените документи.

" Възстановяването на стопанската система в Европа върви през зелените документи, само че един път се оказва, че в Народното събрание може да се работи умерено и без документ, а там работят 800 души. Доста от дребния и междинен бизнес банкрутираха, а другите сме на ръба на оцеляването точно поради тези зелени документи и поради общата " идея " на опазването на здравето, която лежи напълно на плещите на бизнеса ", сподели Алибегов.

Той подчертава върху обстоятелството, че те са упорствали да се вкара зелен документ и за държавната администрация, а се оказва, че те си " щъкат на всички места ". Алибегов е останал сюрпризиран, че зеленият документ въобще се е обсъждал в Народно събрание.

,,Останахме в неразбиране, че това изобщо е тематика за полемика в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, само че се надявам, че политиците ще вземат вярното решение ", съобщи ръководителят на БАЗ.

Според него бизнеса има потребност от помощ, тъй като цените порастват всеки ден.

" Вече чуваме още веднъж правосъдна промяна, промяна на основния прокурор, само че тук имаме един дребен и междинен бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца по отношение на цената на тока, само че в този момент висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази неустановеност се отразява извънредно зле. Цените порастват всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите в този момент са напълно другаде и на хората не им е до празници ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР