Ресторантьори отричат да са имали среща с финансовия министър Асен

...
Ресторантьори отричат да са имали среща с финансовия министър Асен
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ: Асен Василев не е имал среща с голяма част от браншовите организации

Ресторантьори отхвърлят да са имали среща с финансовия министър Асен Василев, на която да се разяснява тематиката с налозите.

„ Министърът на финансите Асен Василев за следващ път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия отрасъл. Вчера той разгласи, че „ притежателите на заведения за хранене са предложили, вместо да им се подвига от 9% на 20% ставката на Данък добавена стойност, да се изсветлят приходите им както и приходите на чиновниците “, пишат в писмо до медиите от СЗБ и БАЗ.

Те признават, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството са получили писмо с покана за среща преди първия тур на локалните избори. Те са дали кардинално единодушие, само че са поискали да минат и балотажите, с цел да не се политизира тематиката.

Прилагат и подписите от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД.

Пред БНР Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията съобщи, че патентният налог е хубаво решение, само че липсват елементи. МФ предложи подобен да се постанова за дребните заведения, с цел да се резервира 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите. Приходите от патентния налог ще отиват в общините.

Според Петров обаче остава неразбираема сумата от 100 000 лв. оборот, заложена от министъра на финансите.

Не е направен стандарт за използването на патентен налог. Идеята е хубава, само че би трябвало да се създадат планове през работна група и тогава да се предложи, акцентира представителят на браншовата организация.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР