Ресторантите се надяват властите да им разрешат да отворят на

...
Ресторантите се надяват властите да им разрешат да отворят на
Коментари Харесай

Колко ресторанти оцеляха и ще отворят от 1 март?

Ресторантите се надяват управляващите да им разрешат да отворят на 1 март, само че към този момент не е ясно какъв брой от тях ще съумеят да рестартират активността си. " Надяваме се този път да се случи това, което споделиха държавното управление и здравните управляващи. ", съобщи пред NOVA ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
По думите му браншът се готви да отвори, само че подготовката е внимателна. " Отваряне на заведение след 3-4-месечна пауза е много комплицирано. Ние не сме освободили чиновници, само че те са пръснати в цялата страна. Трябва да върнем хората в София, да заредим заведението. Това са огромни вложения ", съобщи още Алибегов. И изясни, че заведенията не могат да си разрешат след 2 дни още веднъж да бъдат затворени.
Затова не всички притежатели възнамеряват да стартират още веднъж работа. Тези, които са освободили личния състав си, мъчно ще могат да си върнат назад служилите. А притежателите не знаят дали хората няма да изпитват прекомерно огромен боязън, с цел да се престрашат да станат още веднъж техни клиенти.
 Ресторантьор: Очевидно е, че казусът със заведенията не е медицински, а стопански Ресторантьор: Очевидно е, че казусът със заведенията не е медицински, а стопански
„ Получихме много сигнали от наши сътрудници, че членове на здравните управляващи, които де факто дефинират законите и заповедите сега...
След дългото затваряне настроението в сектора е минорно. Ресторантьорите са наясно, че зависи от данните на Националния действен щаб. " Членовете на Щаба плашат хората с числа, с нови инфектирани, ту има спад, ту има нарастване. Така че мисля, че министър председателят ще послуша първо тях, в сравнение с да се вслуша в настояването на нас, ресторантьорите, да отворим и да работим по-нормално към този момент ", разяснява Сашо Аджев, притежател на заведение в Сандански.
Заради тази неустановеност, част от ресторантьорите изобщо не се готвят за. " Първо, тъй като личният състав е от дълго време освободен ", показва Аджев.
Сметките му не излизат – не вижда по какъв начин в несигурната COVID-обстановка ще успее да завърти колелото и да трансформира разноските в облаги. " Трябва да заредим всичко заведенията за хранене със артикули, да създадем едно хубаво зареждане, защото към този момент сме изхарчили запасите, в случай че има такива. Трябва да вземем стока, да задействаме контракти, от това ще тръгнат незабавно и отговорностите към Национална агенция за приходите за осигуровки и налози. Хората са още изплашени, несигурни ", разяснява Аджев.
Ресторантьорите упорстват за гаранции и точни условия, при които може да се стигне до ново затваряне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР