Ресторантите на МакДоналдс (McDonald`s) в Австралия ще намалят часовете за

...
Ресторантите на МакДоналдс (McDonald`s) в Австралия ще намалят часовете за
Коментари Харесай

Птичият грип засяга работата на МакДоналдс в Австралия

Ресторантите на " МакДоналдс " (McDonald`s) в Австралия ще понижат часовете за закуска заради епидемията от птичи грип, която визира доставките на яйца в страната, съобщи Франс прес.

" Внимателно следим доставките на яйца поради актуалните провокации в бранша ", обявиха от компанията в известие до клиентите си.

" Работим интензивно с нашите снабдители, с цел да върнем обстановката към естественото положение допустимо най-скоро ", прибавиха от " МакДоналдс ".

В резултат на това поръчки за закуска ще се одобряват единствено до 10:30 ч сутринта, вместо до обед, както до момента.

Австралийските управляващи показаха, че са открили случаи на птичи грип H7 в десетина ферми в югоизточната част на страната, в щатите Виктория и Нов Южен Уелс и на територията към столицата Канбера.

Според учените този вариант е обвързван с вируси, открити при диви птици в Австралия, разнообразни от варианта H5, който се популяризира другаде по света.

Първи международен случай на гибел при човек заради птичи грип вид H5N2 беше доказан в Мексико предишния месец от Световната здравна организация (СЗО).

Считан за по-малко патологичен от H5N1, вирусът вид H5N2 е докладван във ферми в разнообразни страни по света през последните години, като до момента не е имало доказателства за предаването му от човек на човек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР