Ресторантите и заведенията за хранене да подновят работата си през

...
Ресторантите и заведенията за хранене да подновят работата си през
Коментари Харесай

Николова: За развлечения в момента не се говори

Ресторантите и заведенията за хранене да възобновят работата си през февруари при стеснен потенциал и работно време са обсъждали от сектора на среща с представители на властта.

Съгласие за датата на отварянето на обектите не е реализирана, както и за възобновяване на работата на нощните клубове и нощните заведения.

Националният действен щаб ще разисква в четвъртък датата за разхлабване на ограниченията само за заведенията за хранене и заведенията за хранене, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова :

" При изискванията, при които работят и другите заведения за хранене - в курортите и в хотелите. Знаете, че там има 50% ограничаване на потенциал, строго съблюдаване на противоепидемичните правила, както и възможен краен час на работа на заведенията, но за развлечения сега не се приказва ".

Нощните клубове и нощни заведения ще могат да работят едвам от март, разгласи Николова.

Представителите на двете браншови организации не одобриха част от причините на управляващите:

" Ние казахме от 1 февруари. Ще изчакаме в този момент до четвъртък-петък, с цел да се вземе окончателното решение. Пак споделям: ние не отстъпваме от 1 февруари за заведенията, а от 1 март - за нощните заведения ", разгласи Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

По време на срещата от сектора са получили и увещание за изплащането на финансовата помощ от държавата
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР