Рестартирахме диалога с РСМ, очакваме да има надграждане с резултати

...
Рестартирахме диалога с РСМ, очакваме да има надграждане с резултати
Коментари Харесай

Министър Генчовска: Подновихме предложението да охраняваме въздушното пространство на РСМ


Рестартирахме разговора с РСМ, чакаме да има надграждане с резултати по политиките, с амбициозните проекти на целия Министерски съвет, чакаме съответни резултати. Предложихме за Украйна да евакуираме екипа на РСМ, който е там по тяхно предпочитание. Подновихме предлагането България да охранява въздушното пространство на РСМ. Това съобщи външният министър Теодора Генчовска, съобщи БГНЕС.

Във връзка с напрежението сред Украйна и Русия, Генчовска сподели, че е единна позицията на всички държави-членки на Европейски Съюз във връзка с търсене на дипломатически средства за понижаване на напрежението.

Вчера в Народно събрание беше доста потребна полемиката, тъй като се повдигна значима тематика съпътстваща към тематиката външна политика, това е построяването на съответни отбранителни качества, от които България се нуждае доста, с цел да се усещаме като страна-член на Алианса с достолепие, а освен да разчитаме на дипломатическите дейности и на политическите старания, сподели Генчовска. Затова ни трябват съответни отбранителни качества. В всекидневен контакт сме с българите в Украйна, с посолството. Досега няма проявено предпочитание за евакуация на българи от там, проектите за евакуация са разисквани, обаче, добави Генчовска.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР