Рестартът на efbet Лига е все по-близо. След 89 дълги

...
Рестартът на efbet Лига е все по-близо. След 89 дълги
Коментари Харесай

Efbet Лига ще е неузнаваема след пандемията

Рестартът на efbet Лига е все по-близо. След 89 дълги дни без футбол у нас, родният хайлайф се завръща този петък с огромното дерби сред Левски и Лудогорец. Близо тримесечната пауза поради пандемията от ковид имаше и своите последици за отборите, принудени да се оправят с форсмажорните условия както намерят за добре. Информацията е предадена от вестник "Труд ".

Заради продължителната липса на подготвителен развой и футбол се стигна до раздялата с много футболисти в обособените клубове. Общо 34 играчи останаха без тим по време на изключителното състояние, а 10 от 14-те тима прибегнаха до сходна стъпка.

Най-сериозни ограничения бяха взети в Кърджали. Новакът Арда махна цели 9 футболисти, а чистката бе придружена и от треньорска рокада. Стамен Белчев си потегли, а мястото му бе заето от Николай Киров. Договорите на Зоран Гаич, Дарен Сидоел, Конър Рандъл, Илиша Сам, Илиас Хасани, Беркай Халил, Николай Димитров, Йован Лучич и Иван Дерменджиев бяха прекъснати, а шефовете разясниха, че следва побългаряване на състава. Драстичните ограничения в клуба не подминаха и месечните хонорари на треньорите и играчите, които бяха орязани със 70%.

Сигурният изпадащ Витоша на собствен ред освободи шестима от най-опитните в тима. Близнаците Веселин и Йордан Миневи, Георги Сърмов и Апостол Попов към този момент не са част от "Тигрите ", макар че бяха привлечени през зимата. Лъчезар Котев мина в Арда, а договорът на Станислав Маламов изтече през вчерашния ден.

Четирима футболисти напуснаха и ЦСКА откакто управлението взе решение да облекчи бюджета на клуба. Така наставникът Милош Крушчич ще довърши сезона без чужденците Вив-Соломон Отабор, Денис Давидов, Раул Албентоса и Върнан Анита. За сметка на това заплатите на "червените " бяха непокътнати.

Левски пък се раздели единствено с един състезател. Бранителян Нуно Рейш към този момент не е част от "сините ", а към този момент столичният гранд съумява да задържи останалите си играчи, макар неразбираемото бъдеще и закъснелите месечни хонорари, които са с 50% надолу.

Дори водачът Лудогорец изненадващо разгласи, че приключва контракта на Джоди Лукоки, за който турски грандове питаха месеци по-рано.

На "Лаута " борещият се за място на финала за Купата на България Локомотив Пловдив се разбра с Мустафа Абдулахи, Уирис Густаво и Мирза Хасанбегович да се разделят.

В другата част на града Ботев Пловдив възнамерява да завърши връзките си с Фабио Бурбано и Джонатан Перейра, само че към този момент публично удостоверение няма.

В Берое наставникът Димитър Димитров облекчи съществено бюджета на клуба, откакто уточни вратата на Ян Меледже, Виктор Генев, Милен Желев и Пиер Фонкю. От клуба си потегля и Мартин Камбуров, само че огромната разлъка с него ще е след края на сезона.

Етър, борещ се за своето финансово оцеляване, остана без двама някогашни национали на България. Футболист №1 за 2013 година Иван Иванов постави завършек на кариерата си, а Александър Дюлгеров си потегли и се чака да укрепи в скоро време Пирин (Благоевград).

На собствен ред Царско село махна само вратаря Мартин Димитров, само че в паузата багажът си стегна и треньорът Никола Спасов, който бе сменен от Любослав Пенев.

Единствено Черно море, Славия, Дунав и Ботев Враца резервираха съставите си отпреди паузата.

Всичко това предвещава освен подмладяване на тимовете от елита, само че и увеличение на броя на българските играчи за сметка на чужденците.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР