Рестарт на строителството на плувен комплекс с 50-метров басейн Младост“

...
Рестарт на строителството на плувен комплекс с 50-метров басейн Младост“
Коментари Харесай

Рестартираха строителството на 50-метровия басейн „Младост“

Рестарт на строителството на плувен комплекс с 50-метров басейн „ Младост “ направиха през днешния ден кметът Здравко Димитров и неговите заместници Пламен Райчев и Георги Титюков. Строежът стартира през 2019 година, в края на предходния мандат, само че поради липса на средства бе преустановен.

„ Обещахме, че басейнът ще бъде издигнат и през днешния ден неговото строителство се възобновява. Това е шести басейн, който се прави в този мандат – четири са издигнати в детски градини и към този момент са пуснати в употреба, един 25 метров в учебно заведение и в този момент басейнът с олимпийски размери. Нямахме желание да вършим първа копка, тъй като тя бе направена преди 4 години, само че тези деца заслужават напъните, които поставят, да срещнат поддръжка “, съобщи в своето одобрение кметът.

Той пожела на младите плувци да се радват на басейна, когато бъде издигнат и да реализират огромни триумфи след подготовката си при подобаващи условия.

Неговият заместител Пламен Райчев посочи, че финансирането за оборудването е обезпечено и няма спънки пред строителя.

„ Басейнът ще коства към 21 милиона лв., средствата са обезпечени от заема, който Община Пловдив изтегли целево за него и за довършването на двата стадиона. Проектантът е с опит в спортните уреди, почерпен е опит и от Западна Европа и след 2 години Пловдив ще може да се радва на съвременен и комфортен басейн “, сподели Райчев.

Новият плувен басейн ще се състои от един непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за инсталационен подобен, където ще се разположат ОВК съоръжения.

Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 720 календарни дни, а реализатор е компания „ ГБС-Пловдив “, дъщерна компания на „ Главболгарстрой “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР