Респект към избора й да не се превръща в слуга

...
Респект към избора й да не се превръща в слуга
Коментари Харесай

Калина Паскалева Разтресе България: Намериха Трупа Й Почти Разложен!

Респект към избора й да не се трансформира в прислужник на комунистическия режим, по времето на който от всеки ъгъл дебнат доносниците на Държавна сигурност, подготвени да те предадат, продадат и убият – “ в интерес на народа ”.

Дамгосана от партията майка и Народния съд, който по-скоро наподобява на кланица, с “буржоазна ” писателка и “враг на народа ”. След 1944-а комунистите унищожават всички настоящи писателски организации и Клуба на българските писателки.

Ако не пишеш в интерес на партията, няма да пишеш въобще. Яна Язова продължава скрито твори разказите си за зверствата, породени от партията майка. Написва и още три книги – “Левски ”, “Бенковски ” и “Шипка ”.

И умира. Сама при незнайни условия. Не се проверява ликвидиране, тъй като трупът й е открит съвсем разкапан в дома й. Но върху тялото й има следи от принуждение. Изчезват и ръкописите й.

Но кой от младите през днешния ден знае коя е Яна Язова? Кой и за какво я скри?

Безчинствата на комунистите на могат да останат скрити вечно. Дори да си умъртвил създател, трудът му остава и крещи. А постоянно ще се откри някой, който ще рови в историята.

Горещо предлагам книгата “Извън редовете ”, романът на Яна Язова “, написа Калина Паскалева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР