Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в

...
Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в
Коментари Харесай

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е доста добър, доста е забавен. Освен това в светлината на отчета на Марио Драги, който се обрисува като индустриална тактика на Европа за идващия интервал, в доста огромна степен се натъртва точно на нововъведенията. Това сподели пред Би Ти Ви някогашният министър на околната среда и досегашен претендент за еврокомисар Юлиян Попов.

Не съм отчаян (че не е определен за еврокомисар - б.р.). Бях споделил на някой, че в случай че ме изберат, ще бъда доста вдъхновен, а в случай че не ме изберат, ще бъда доста омекотен. Екатерина Захариева е доста сериозен претендент, тя има доста огромен опит и политически, и интернационален, познаваме се доста добре. Много е значимо България да има добър сектор, а тя има подобен, акцентира той.

Фон дер Лайен е доста добър шеф. Знае се за нея, че ръководи непосредствено доста съществено. Личното ми усещане е, че тя е също доста човечна фигура и допускам, че това, което гледа е и характерността на индивида и по какъв начин ще се сработят, тъй като това е доста интензивна работа 4-5 година в рецесия. Ние се намираме във война, във военна обстановка, в това, което някои назовават поликриза и Европейски Съюз се оправя извънредно добре в нея, само че би трябвало да се оправи още по-добре. Добавя се и въпросът за конкурентоспособността, тъй че е доста значимо този екип да бъде добре проведен. Но той би трябвало да бъде и политически уравновесен и от позиция на компетентности, акцентира той.

За мен персонално събеседването бе доста умерено, ние сме обществени фигури, тъй че автобиографиите, дипломите никой не ги разисква. Въпросите бяха по какъв начин виждам Европа, по какъв начин виждам този или оня сектор. Разбира се моята сфера е в доста огромна степен енергетиката, енергийният преход, описа някогашният екоминистър. 

Нито едно обитаемо място, което е обвързвано към язовир, който се ръководи от Министерство на околната среда и водите, не е на режим. Това не значи, че министерството е безусловно съвършено и вземе ли всички язовири, всички ще имат вода, сподели Попов.

Министерският съвет би трябвало да изготви проект за водите. Управлението им е пръснато в разнообразни институции, Министерство на околната среда и водите може да играе ролята на стратегически център, само че то не дава отговор за ВиК, да вземем за пример. Трябва да имаме координирана политика, безапелационен бе той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР