Решителната стъпка, която правим с тези промени, е главният прокурор

...
Решителната стъпка, която правим с тези промени, е главният прокурор
Коментари Харесай

Атанас Славов: Обвинител №1 вече няма да е всесилен господар на всеки прокурор

„ Решителната стъпка, която вършим с тези промени, е основният прокурор към този момент няма да е всевластен. Той към този момент няма да е стопанин на всеки един прокурор в страната. Той ще съставлява прокуратурата, той ще е лицето на прокуратурата, само че ще управлява единствено Върховната касационна прокуратура (ВКП) “.

По думите му основният прокурор ще бъде по-зависим, в случай че бъде избиран по метода, залегнал в новите промени

Така правосъдният министър Атанас Славов разяснява измененията в Конституцията , които бяха признати през днешния ден на второ четене от депутатите. Предстои и гласоподаване на трето четене.

„ Съдът в границите на своето самоуправление, на решенията, които се вземат – кадрови и професионални, няма да зависи от политическа интервенция “, сподели още по отношение на конституционните промени Славов.

В законодателството се планува съдии, прокурори и следователи да бъдат единствено български жители

Относно опцията българи с двойно поданство да могат да стават депутати и министри той признава, че има и учредения за терзания, когато става дума за страни с нападателна и властническа политика.

„ Но въпреки всичко отварянето към българските общности, които са трайно отвън страната е извънредно значимо и не трябва да го подценяваме “, добави министърът.

Конституцията разпали пристрастеностите от рано сутринта в Народното събрание

Той посочи, че интернационалният стандарт в тези правила на Съвета на Европа е хората с двойно поданство да имат и пасивно, и интензивно изборно право.

Какво още сподели за измененията в Конституцията министърът на правораздаването – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР