Решим косата си всеки ден без дори да се замисляме.

...
Решим косата си всеки ден без дори да се замисляме.
Коментари Харесай

Най-често допусканите грешки, когато решим косата си

Решим косата си всеки ден без даже да се замисляме. Това е наложителен обред в оформянето на прическата, даже единственият инструмент в приготвянето ѝ да бъде гребенът. Едва ли някой се е замислял има ли верен метод за разресване на косата. Истината е, че има някои неточности, които позволяваме, когато решим косата си. Вижте кои са.
Разресване в неправилната посока – ресането от горната страна надолу с четка или гребен оказва огромна тежест на косата. Не се учудвайте, в случай че видите повече косми върху гребена след такова разресване, тъй като се оказва прекален напън върху косъм и го отскубва. Освен това, разресвайки косата по този метод, може да изтъните и увредите сами косата. Хубаво е да решите косата от средата надолу, а когато желаете да разрешете косата от корена, правете ги доста деликатно.
 Коя прическа вреди на косата ни Коя прическа вреди на косата ни
Състоянието на косата ни зависи освен от общото здравословно положение, само че и от външните фактори. Каква прическа изрично би трябвало д...
Разресване само на краищата – най-големите накъсвания и заплитания се получават точно в долната част на косата. Въпреки това не би трябвало да наблягате единствено на нея. Решете по цялата дължина, започвайки от краищата. Може да подарите на косата си заслужена премия с масаж на скалпа след разресване.
Разресвате с неправилна четка или гребен – малко на брой се замислят, само че за хубавичко коса ви е нужна и вярната четка или гребен, съгласно аксесоара, който ползвате. Има специфични за права, къдрава, по-тънка или по-гъста коса. Това е значимо, тъй като в случай че косата ви е склонна към раздробяване, може да си вземете четка, която ще предотвратява заплитането да вземем за пример.
Разресвате косата си прекомерно постоянно – хубаво е да имаме сресана и поддържана прическа, само че не прекалявайте, тъй като може да намалите устойчивостта на косата и да я извършите по-тънка и податлива на увреждане. Важно е да решите косата по верния метод, бил той прилаган и един път дневно. Това ще ви помогне да имате по-здрава коса.
Разресвате косата, когато е мокра – евентуално сте чували рекомендации за ресането на косата в мокро положение, което улеснява последващото разресване и защищава от заплитания. Е, това не е напълно по този начин. Мократа коса се къса доста по-лесно. Разресвайки я в това положение, вие я вършиме доста по-уязвима, вредите ѝ. Трябва да запомните, че косата се реше само, когато е суха.
 Косата демонстрира какъв брой дълго ще живеем Косата демонстрира какъв брой дълго ще живеем
C нaпрeдвaнeтo нa възрacттa външният тип нa хoрaтa ce прoмeня, a cивaтa кoca ce cчитa зa eдин oт признaцитe нa cтaрeeнe. Иcпaнcки учeни...
След като знаете тези някои простички правила за това по какъв начин да решите коса си, към този момент може умерено да се погрижите за нея по верния метод. Ще се учудите какъв брой доста разресването може да подкрепи растежа на косата и да усили нейната издръжливост и разтегливост. Възползвайте от препоръките ни и ще се убедите сами.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР