Решихме с факти и доказателства да ви разкажем историята за

...
Решихме с факти и доказателства да ви разкажем историята за
Коментари Харесай

Целенасочено ли е? Всяка година АПИ „започва“ ремонт на важен път, затривайки цял енергиен регион

Решихме с обстоятелства и доказателства да ви разкажем историята за ремонта на веднъж, който всяка година стартира, само че и до през днешния ден не е почнал! Става въпрос за път III-5504 Мъдрец – Гълъбово и по-точно за сектор от 15,7 км от него. Целенасочено ли е това?

Пътят е издигнат през 1976 година и от този момент не е главно ремонтиран. По третокласния път минава натоварен тежкотоварен трафик, което в допълнение унищожава настилката. Съобщават от Агенция „ Пътна инфраструктура “ през 2021 година в преднамерено известие, с което декларират, че ще се търси европейско финансиране за ремонта на пътя. Такова известие на понятен език значи, че пари няма и никой няма желание да прави каквото и да е било?

Да. Тъжно звучат нашите разсъждения, само че още по-тъжно става, когато разберете, че този път е съществена пътна артерия за община Гълъбово. Тя обезпечава връзка с минно-енергийния комплекс Топлоелектрическа централа „ Марица изток 3 “, рудник „ Трояново-3 “, завода за гипсокартон и на обитаемоте места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово.

Сещате ли се какво значи това?

Нежеланието да се ремонтира този път значи, че някой към този момент е сложил кръст на енергетиката в този регион и на неговото развиване. На 14 март 2022 година е следващия митинг на хората, които употребяват този път, а те са повече от 2000 души, които всекидневно вървят на работа в ТЕЦ-вете. От ранни зори на този митинг участва и районния министър, който дава обещание, че ремонта на пътя ще стартира през месец април 2022 година Ето ТУК може да изгледате и видео с изказването на министъра.

Министърът звучи толкоз безапелационно, че митингите са прекратени, само че ремонт по този начин и не стартира.

На 21 август 2022 година от АПИ тържествено афишират:

„ Предстои подписването на договорите с определените реализатори в публичните поръчки за планиране и строителство и за контрол при главния ремонт на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – Обручище. Процедурата за избор на реализатор на проектирането и строително-монтажните работи на обекта беше обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията, което възпрепятстваше подписването на контракта. Комисията отхвърли да образува производства по постъпилите тъжби и това разрешава на АПИ да пристъпи към сключвате на контракта с определения реализатор ОБЕДИНЕНИЕ „ РАДНЕВО ЛЕНД “ ДЗЗД, в което вземат участие: БГ ЛЕНД КО АД, ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД и Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс ЕООД. “

За малко да повярвате, а? Спокойно, ремонт на пътя няма!

Такъв не се случва и през цялата 2023 година. Причините за неслучилия се ремонт научаваме от отговор на районния министър на депутатско запитване от Георги Гьоков. Ето какво гласи този отговор:

Видно е, че депутатът желае да научи по кое време най-сетне ще стартира ремонта на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – Обручище, а министъра бодро дава отговор – през първото тримесечие на 2024 година. Дали?

Ето това е историята на един към момента неремонтиран третокласен път в България. Път с изключително значение за един от значимите енергийни региони на страната, което ни кара да си мислим, че всичко се прави целеустремено.

Добре е министрите да не се чудят за какво хората не им имат вяра и за какво сме в това окаяно състояние? А това е единствено един дребен щрих от родната ни реалност!

Източник: MediaMall

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР