Решихме да ви разкажем за една от най-модерните и сигурни

...
Решихме да ви разкажем за една от най-модерните и сигурни
Коментари Харесай

Кулинарията на T MARKET - приготвена по най-високи стандарти и с любов към храната

Решихме да ви разкажем за една от най-модерните и сигурни кухни в България, а точно кулинарният завод на верига магазини .

Да се чудиш какво да сготвиш всеки ден, да е разнообразно, да е вкусно - не е лесна задача. Кулинарните оферти на ти икономисват време, подсигуряват ти качество и най-много обезпечават ти повече време за фамилията и за обичаните занимания. Затова взехме решение да създадем този материал за едно несъмнено и вкусно място, посредством, на което може да си хапвате готвено и потребно всеки ден и то на ниските цени, които са съществена политика на веригата.

Цехът на започва напълно реновиран от " Максима България " в средата на декември 2019 година. Oт кулинарната витрина на всеки може да опита ястия, приготвяни всекидневно и особено за клиентите на веригата. В цеха се готви всеки ден с най-високо качество първични материали и по специфични предписания, създадени от над 40 готвачи.

Ръководителят на цеха е потомствен готвач и по компетентност с огромен опит в сектора. Той следи за цялата организация, а също и дали всички подправки са си на мястото и дали в цеха се готви с положително въодушевление и обич към храната. Според него това е наложително изискване, с цел да може храната да е вкусна като домашната. От него зависи и кои нови ястия ще предложи да влязат в кулинарните витрини на веригата. Най-търсени се оказват българските ни национални гозби. Към менютата, предопределени за магазините, регулярно се прибавят нови ястия, които са съобразени със сезона. Също по този начин за всеки празник ще откриете тематични оферти - към този момент няма да се чудите по кое време ще съумеете да сготвите всичко за празничната софра.

Оборудването, с което се подготвя храната в цеха е ултра-модерно и отговарящо на най-високите международни стандарти. Там се готви с парни конвектомати от последно потомство, благодарение на които ястията се готвят с пара - много по-здравословна технология от стандартното подготвяне. Също по този начин конвектоматите разполагат с създадени стратегии за оптимална термична обработка на всеки един артикул. Интересна част от професионалното съоръжение на цеха е и сонда за надзор на температурата навътре в продукта, който се подготвя. Така постоянно е обезпечено, че продуктът, бил той месо, зарзават или тип ядене, ще бъде съвършено подготвен освен външно - само че и в сърцевината си.

Като приказваме за артикули, няма по какъв начин да подминем и че в рецептите са заложени допустимо най-качествените първични материали, които са на пазара. Например в обичаната на всички салата Снежанка се употребява само цедено кисело мляко без безусловно никакви имитиращи артикули. Така се действа и с всичко останало като това е съществена политика на веригата.



В цеха се употребяват и автоматизирани обръщателни тигани, които автоматизирано изсипват храната в съдовете и разполагат с прецизен надзор на температурата, която е едно от най-важните условия, с цел да се реализира най-хубавият краен резултат - вкусна храна със непокътнати свойства на вложените артикули.

Контролът на качеството в цеха на е извънредно прецизен - от банкет на суровините, до влагането им в ястия и обработката им, чак до готовия артикул, преди овакантяване на цеха, даже и в специфичния превоз, посредством, на който храната стига до магазините в съвършено положение.

Цехът на дава работа на над 50 души, а в компанията " Максима България " работят над 2 300 българи.

Материалът е възложен от Т Маркет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР