Реших да ви покажа най-простата - как се е развивала

...
Реших да ви покажа най-простата - как се е развивала
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Не вярвам да има по-добра пропаганда от картинките със статистика

Реших да ви покажа най-простата - по какъв начин се е развивала България през целия Преход спрямо другите балкански страни и Унгария (заради модела “Орбан ”).
Показателят е БВП/ глава по паритет на покупателната дарба, в константни щ.д от 2017 година

Няколко извода:
1. България стартира Прехода от най-ниска база (успехът на комунизма), дружно с Румъния. Много по-бедна от Гърция, Турция и Унгария
2. Благодарение на промените през 1997-2005 г, при сключване на контракта за присъединение пред България са Гърция, Унгария и България. След нас са Сърбия и Румъния!
3. Оттогава - за разлика от България - Румъния прави плевел напредък, тъй че се отдалечава внезапно от България като изпреварва Турция, Гърция и настига Унгария! Основна причина - правосъдната промяна и цялостната интеграция в НАТО!
4. Сърбия - откакто при започване на Прейода е надалеч по-богата - след 1997 г е постоянно по-бедна от България - това е цената на неналичието на участие в Европейски Съюз, играта на “независимост ” и близостта с Русия, към което ни тласкат нашите патрЕоти!
5. Унгария постоянно е била най-богата в Източна Европа (след Гърция) - виждаме обаче по какъв начин при Орбан е изпреварена от Турция (до внезапната обезценка на лирата), а е изпреварена от Румъния!
6. България и Унгария - със сходни модели на развиване се движат паралелно при Орбан и ББ
7. Отворената стопанска система, интеграцията в Европейски Съюз и най-много НАТО и правосъдната промяна - раждат благосъстояние
8. Затварянето на стопанската система, играта на самостоятелност и да сме добре с всички, корупцията и неналичието на промени и по този начин интеграция в Европейски Съюз и НАТО - раждат беднотия.
Това би трябвало да разбере българинът!

 

Финансовият специалист Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР