Реших да оттегля министрите на ИТН от правителството по две

...
Реших да оттегля министрите на ИТН от правителството по две
Коментари Харесай

Слави Трифонов записал в телефона си Петков като „Кирил пробиотик“

Реших да отдръпва министрите на Има Такъв Народ от държавното управление по две аргументи – финансовата политика в страната и двойната политика във връзка с районен съд Македония.

Това съобщи водачът на „Има подобен народ“ Слави Трифонов в изявление за Дарик радио“. Това е и първата изява на Трифонов, откакто стана ясно, че партията се отдръпва от четворната коалиция.

Той беше безапелационен, че не е развалил държавното управление. „Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо“, сподели още водачът на Има Такъв Народ. „Петков просто не спря да се пробва да ни прескача във връзка с проблема със Северна Македония. Говореше едно пред международни водачи, а тук – друго. Истината е, че просто лъжеше“, изясни още някогашният тв водещ.

Слави Трифонов изясни, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, са били пропуснати.

„По отношение на Македония се води двойна политика – едната от Министерство на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ. А Весела Чернева дублира активността на Теодора Генчовска и договаря рухването на ветото с други европейски страни. Другата причина е финансова – страната, съгласно мен и съгласно информацията, която имаме, е много зле финансово “, изясни още водачът на Има Такъв Народ. Той не счита, че напускането на обединението е безконтролен акт.

„Тези хора не стават за това да се занимават с власт. Не стават да се занимават с ръководство на страна. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта. Това е мое мнение“, сподели още Слави Трифонов.

Той дефинира като най-големият компромис на Има Такъв Народ, присъединяване в едно държавно управление с Българска социалистическа партия. „Те са част статуквото и аз съм наясно с цялата обстановка от смяната от 10 ноември 1989 година Оттогава всичко е ясно за БСП“.

Той добави, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството е била да се вкарат в деяние решенията на проведения от тях референдум от 2016 година

„Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има правителство“, сподели още Трифонов.

Той обрисува Кирил Петков като прочувствен, а Василев като еластичен. И обрисува връзките си с двамата съпредседатели на „Продължаваме промяната“.

„В началото Кирил Петков и Асен Василев организираха обособени срещи с всеки един от сътрудниците. Аз се срещнах с Кирил Петков в студиото на малкия екран 7/8, където той популяризираше пробиотик – дори по този начин съм го записал в телефона си: „Кирил пробиотик“.

След това президентът го назначи за министър на стопанската система и се видяхме, тъй като той изяви предпочитание да взе участие в изборите и в вероятно ръководство, в случай че ги спечелим. Предложих Асен Василев да бъде министър на еврофондовете, Петков твърдо сподели, че той би трябвало да е на финансите. Моето схващане е, че спечелилата партия би трябвало да дава отговор за тези постове. След това пристигнаха с Асен Василев в офиса ми в НДК и организирахме диалог за това държавно управление. Напрежение нямаше – те са доста гъвкави, флексабилни, приказват с готовност нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро прочувствен, Асен Василев е еластичен в посока да стане нещото, което той желае.“

„Има медии, които са доста близки до Кирил Петков и Асен Василев. Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от доста години“, безапелационен беше Слави Трифонов. „Като че ли четворната коалиция се появи с една цел – да престане властническото ръководство на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото. „Продължаваме промяната“ ръководи като тях, същите са“, счита Трифонов.

Трифонов разяснява и абсурда с лабораторията на контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“.

„Тези гранично-пропусквателни пунктове са отговорност на други министерства. Аз нямам никаква информация и нищо общо. Как желаете да ви дава отговор на този въпрос, като не нося отговорност. Нито имам митничари разполагаем, нито имам общо с Гранична полиция, нито ми е ясно“, безапелационен беше Трифонов, настоятелно питан по тематиката.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР