реши да отнеме гражданските права на сирийските си , независимо

...
реши да отнеме гражданските права на сирийските си , независимо
Коментари Харесай

Дания отнема гражданството на сирийските бежанци

реши да отнеме гражданските права на сирийските си , без значение от апелите на Брюксел да не депортира никого назад в разкъсваната от война близкоизточна страна, оповестява EU Observer.
Скандинавската страна е първата страна-членка на Европейски Съюз, която вкара законодателство за лишаване на поданството на сирийци, което обоснова с обстоятелството, че в Дамаск към този момент няма опасности за завръщането им, съобщи организация Фокус.
Както писа „ Фокус “ на 18 март, министерството на вътрешните работи на Дания към този момент предложи въвеждане на квоти за „ незападно “ население в градовете на страната. Таванът за такива поданици в датските квартали ще бъде до 30%, като от вътрешното ведомство обясниха самодейността с това, че прекалено много чужденци от „ незападен генезис “ „ ще усилят риска от появяването на религиозно и културно редом общество “.
 Спор за COVID-паспортите в Дания: Билет към свободата или ограничаване? Спор за COVID-паспортите в Дания: Билет към свободата или ограничаване?
В Копенхаген стотици излязоха по улиците в символ на митинг против въведения COVID-паспорт, който стартира да работи в Дания в начал...
Досега в Дания годишно се разгласява лист с по този начин наречените „ гето територии “. Такива са кварталите с повече от хиляда поданици, повече от половината от които са от „ незападен ” генезис и дават отговор на два от четирите критерия: над 40% безработица, над 60% от хората на възраст от 39 до 50 години са без висше обучение, с три пъти по-висок % на престъпност от междинния за страната и с приходи на жителите над 55% под междинния за района.
Сега 15 области попадат в обсега на тази разпоредба, други 25 са класифицирани от датското министерство на вътрешните работи като застрашени. Наред с други неща, закононарушенията, осъществени в градските региони от листата, могат да бъдат по-строго преследвани. Също по този начин, има наложителен контрол на деца на възраст от една година. Ако това обвързване не бъде изпълнено, родителите са лишени от държавни помощи.
Дания постанова най-строгата миграционна политика в Европа от няколко години. Ситуацията не се е трансформирала от идването на власт на премиера от лагера на социалдемократите Мете Фредериксен през юни 2019 година
Около 14% от популацията на Дания са или мигранти, или жители с миграционен генезис. Това не е доста спрямо Германия, където към всеки четвърти е чужденец или най-малко има един родител чужденец.
 Европейски Съюз ще финансира пет нови бежански лагера на егейските острови Европейски Съюз ще финансира пет нови бежански лагера на егейските острови
Европейският съюз ще финансира пет нови бежански лагера на егейските острови в Гърция, оповестява електронното издание на атинския ежедне...
В друга страна, която до скоро бе считана за една от най-толерантните по отношение на бежанците в Европейски Съюз – Швеция, държавното управление предложи краткотрайните по-строги миграционни правила в страната да бъдат направени непрекъснати, с което дефинитивно ще се вкарат квоти за даването на леговище на бежанци.
Според законопроекта бежанците в Швеция към този момент ще получават тригодишни разрешителни за престояване. Но те ще бъдат превърнати в права на непрекъснато престояване единствено в случай че имигрантите дават отговор на условия като познаване на шведския език, шведското общество или задоволителен приход.
Кандидатите ще би трябвало да устоят и членовете на фамилиите, когато аплайват за събиране не семейство, както и да не са направили никакви съществени закононарушения.
Законопроектът бе препоръчан от социалдемократите - в съюз със Зелените, и цели да размени сегашните краткотрайни правила, които са в действие от 2016-та година. Преди това в Стокхолм, с доста дребни изключения, постоянно издаваха позволения за престояване на бежанците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР