Решенията за запълване на състава на борда на директорите се

...
Решенията за запълване на състава на борда на директорите се
Коментари Харесай

Шефът на ДКК Венцислав Димитров: Нинова е оставила дружеството да работи в нарушение на закона

„ Решенията за запълване на състава на борда на шефовете се вземат от принципала – това е министърът. Идеята на министъра е  да има цялостна последователност сред остаряло и ново управление . “

Това сподели пред БНР новият изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров.

Има заплаха да се окаже, че всички решения, взети от предходния Съвет на шефовете на ДКК са оскъдни , предизвести той. Това се дължи на трайната процедура на Върховния касационен съд, съгласно която нищожността произтича от повърхностен състав на съвета.

Според Димитров „ оскъдни решения са вземани за избор на съвет на шефовете, в това число на дъщерните сдружения – ВМЗ “.

„ Следва единственият извод, че  предходният министър е оставил сдружението да работи в нарушаване на закона . “

Предходният изпълнителен шеф г-жа  Нитова сама е подписала нов контракт със себе си , съгласно който когато и както и да бъде освободена, би трябвало да ѝ се изплатят като обезщетение 6 заплати, уточни Димитров и назова това „ типичната форма на източване на сдружението „. По думите му никой от предходните изпълнителни шефове няма такава уговорка в своя контракт.

„ За мен  не е нищо от сдружението да излязат 6 заплати, и то мениджърски . “

„ Всичко това, което виждам досега, приказва само за  бойкот в дейностите на предходното ръководство „, разяснява Венцислав Димитров в предаването „ Преди всички “.

Той означи, че до края на седмицата всички компании би трябвало да бъдат със заменени бордове, те да бъдат вписани законно и оттук насетне „ няма причина, заради която да ми бъде отказван достъп до  смущаващите документи, свързани с дъщерните сдружения „.

Източник:БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР