Решенията за най-сериозните заплахи, които тегнат върху бъдещето на планетата

...
Решенията за най-сериозните заплахи, които тегнат върху бъдещето на планетата
Коментари Харесай

Учени: Бъдещето на планетата се крие под земята

Решенията за най-сериозните закани, които тегнат върху бъдещето на планетата се намират под краката ни, настояват специалисти, представени от Франс прес.

За всеки проблем - от климатичното стопляне до дефицита на храна и свърхнаселеността - е задоволително да се копае. Това настояват специалисти, които участваха в Световния конгрес за тунелите, който се организира в Неапол при започване на май.

" Достигаме до миг от историята ни, в който би трябвало да стартираме да търсим нови пространства ", показва строителният инженер Хан Адмираал, който е експерт по подземните уреди.

Според него нужните старания, с цел да се реализиран 7 от 17-те цели, сложени от Организация на обединените нации за стабилно развиване - от замърсяването на градската среда до глада в света - биха могли доста да бъдат понижени, като се търси пространство подземен.

" Изглежда не си даваме сметка, че всяка година сме напът да загубим огромни площи с обработваема земя с обезпокоителен ритъм, а в действителност би трябвало да е тъкмо противоположното - да ги усилваме, с цел да изхранваме международното население, което непрекъснато нараства ", изяснява специалистът.

Следователно " подземните пространства биха могли доста елементарно да бъдат употребявани за земеделие ", съобщи той, посещавайки тайния тунел под Неапол - Галерия Бурбоника. Той е бил издигнат, с цел да може крал Фердинанд II Бурбон да го употребява за бягство след протестите през 1848 година.

Някои растения като копърът, репичката, кориандърът и даже марулята към този момент са отглеждани подземен, твърди Адмираал.

" Бихме могли да си сложим за цел да прибавим растения като соята или лупината. Те могат да бъдат употребявани за производството на богати на протеини храни, които да послужат като сурогат на месото ", съобщи той. Адмираал добави, че по този метод ще се понижи зависимостта ни от един от най-големите виновници за климатичното стопляне - месната индустрия.

" Бихме могли и да помислим за потреблението на подземни паркинги: знаем, че колите убиват градовете. На път сме да преминем към електрически коли, към безпилотни коли, към шерване на транспортни средства. Въпросът е да забележим дали всички тези пространства ще бъдат толкоз потребни в бъдеще, колкото са в този момент ", прибавя специалистът, представен от Българска телеграфна агенция.

От Бостън до Осло, Рио де Жанейро, Сиатъл и Сидни инфраструктури като многолентови автомагистрали към този момент са в предишното и освободените пространства са превърнати в паркове, изяснява специалистът по градско обмисляне Антония Конаро.

Огромни метрополии като Сингапур или Хонконг към този момент започнаха да трансформират законодателството, с цел да разрешат на университетите, библиотеките, кината и комерсиалните центрове да се разполагат подземен.

Подслонът подземен може също по този начин да разреши на популацията да се защищити от доста неприятни атмосферни условия като циклони, за които има опасения, че могат да се появят с климатичното стопляне.

Оптичното влакно може да докара светлина подземен и през днешния ден е допустимо да се симулира осветяване като естествената светлина, отбелязва Антония Конаро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР