Решението за връщането на посланик Бойко Коцев в София за

...
Решението за връщането на посланик Бойко Коцев в София за
Коментари Харесай

Румен Радев: Европейската солидарност не може да бъде сляпа и едностранна

Решението за връщането на дипломат Бойко Коцев в София за съвещания не е в съгласие с президента, сподели Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила пред публицисти.

Попитан какъв знак дава страната ни с призоваването за съвещания на българския дипломат в Русия, президентът отговори, че това решение е в пълномощията на държавното управление и то би трябвало да стимулира дейностите си. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен, добави Радев. Той разяснява, че солидарността е значим принцип, само че тя не би трябвало да бъде сляпа. За подобен сериозен случай са нужни неоспорими доказателства, сподели Радев. Президентът добави, че солидарността не би трябвало да бъде и едностранна. Той уточни, че преди година, на Европейски съвет, пред Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила и останалите европейски водачи, доста ясно е изискал взаимност от всички тях за намесата на Турция в изборния развой в България. Такава взаимност и до ден сегашен чакам, за жалост не я чух и на конференцията във Варна, където бяха посочени и гръцките, и турските проблеми, само че не и българските, разяснява Радев, който добави, че не по този начин схваща европейската взаимност.

Попитан дали чака да има изпъждане на съветски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че в случай че държавното управление реши да подхваща такива стъпки, то би трябвало да ги стимулира.

На въпрос по какъв начин би определил българската позиция по случая "Скрипал ", която съгласно сътрудниците в ръководството е уравновесена, президентът отговори, че и той мисли по този начин.

Попитан по какъв начин прави оценка срещата във Варна с присъединяване на турския президент, президентът Румен Радев сподели, че от нея чухме по какъв начин турският президент отстоява позициите на Турция. За моя изненада чухме по какъв начин българският министър председател излага турските искания към България. За страдание не чухме нито една дума от европейските водачи по въпроса за турската интервенция в нашия избирателен развой и другите наши двустранни проблеми с Турция, разяснява Радев и още веднъж повтори, че това не е неговото схващане за европейска взаимност.

Президентът Радев разяснява тематиките довечера в Националната академия за театрално и кино изкуство "Кръстьо Сарафов ", която посети във връзка 70-ата годишнина на висшето учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР