Решението за удължаване на противоепидемичните мерки у нас е взето,

...
Решението за удължаване на противоепидемичните мерки у нас е взето,
Коментари Харесай

Локдаунът може би ще продължи и след 21 декември

Решението за удължение на противоепидемичните ограничения у нас е взето, само че не е оповестено. Това излиза наяве от изявлението на доктор Николай Брънзалов от Българския лекарски съюз в ефира на Българската национална телевизия.
" Мерките би трябвало да останат и по време на новогодишните празници. Това е тежко решение и доста хора ще са недоволни от него. Цифрите не демонстрират, че понижават новозаразените, а в противен случай. В момента се образува плато, само че не можем да кажем, че имаме реализирани положителни резултати. Затова подкрепихме държавното управление в това решение и разбирам, че за всички е доста мъчно, само че би трябвало да се създадат жертви. Това касае човешки животи ", уточни Брънзалов.

Не е ясно обаче докога ще бъдат удължени те. Това спорерд лекаря ще стане ясно от цифрите.

" Не желаем ограниченията на инат на някого, желаем го поради системата. Тя в действителност се задъхва. Вече няма съвсем човек от обществото, който да не е потърпевш от COVID-19. Тези ограничения са за положително на всички нас. Апелирам към съпричастност и то освен за моите сътрудници, които фактически са на ръба на силите си, а за цялото население, с цел да се запазим колкото се може повече оживели, след края на пандемията ", уточни Брънзалов.

Според непотвърдена информация имунизацията против COVID-19 ще бъде доставена в България по-рано от плануваното - евентуално преди Нова година. Дотук се стигна, откакто през днешния ден стана ясно, че Европейската организация по медикаментите ще утвърди създаването на Pfizer/BioNTech на 23 декември, а не седмица по-късно, както бе планувано в началото.

" Надявам се, че тук ще има доста бърза реакция от страна на Агенцията по медикаментите ", уточни още Брънзалов.

Той изрази вяра процентът на медиците, изразили предпочитание за имунизация, да се усили и прикани да се отговори на няколко въпроса, които ще оказват помощ на персоналните лекари.

" В България още няма къса характерност на продукта, какъв брой ще е дълготраен имунитета след слагане на имунизацията, при какви пациенти не би трябвало да се слага. Трябва да сме осведомени, с цел да я прилагаме вярно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР