Решението за трансформиране на Косовските сили за сигурност в пълноценна

...
Решението за трансформиране на Косовските сили за сигурност в пълноценна
Коментари Харесай

НАТО: Създаването на Косовската армия е ненавременно

Решението за трансформиране на Косовските сили за сигурност в пълноценна косовска войска е ненавременно, съобщи през днешния ден ръководителят на Мисията на НАТО в Косово /КейФОР/ Лоренцо Дадарио, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

Трансформирането на Косовските сили за сигурност /в пълноценна армия/ кардинално е въпрос, който би трябвало да взема решение косовската страна, само че ние ясно казахме, че даденото решение е взето в неуместно време, уточни Дадарио, представен от сръбската държавна телевизия РТС.

Той сподели, че Мисията на НАТО в Косово не се занимава с политика, нейната съществена задача е обезпечаване на сигурността към косовските граници, а също и поддържане на стабилността на цялата територия на Западните Балкани.

Присъствието на КейФОР в Косово е открито с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Дадарио и уточни, че това значи, че задачата ще продължи да обезпечава сигурността на всички поданици на Косово и ще е подготвена да се намеси, когато стабилността се окаже застрашена.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание по гледище на Сърбия.

Белград се притеснява, че армията може да бъде употребена против сръбското малцинство в Северно Косово.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, НАТО и Европейският съюз по-рано показаха противоречие с дейностите на управляващите в Прищина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР