Решението за промяна на режима за предоставяне на разрешения за

...
Решението за промяна на режима за предоставяне на разрешения за
Коментари Харесай

€500 000: Толкова ще струва да станеш грък от Нова година

Решението за смяна на режима за даване на позволения за престояване на жители на трети страни, които са предмет на вложения на гръцкия пазар на парцели, ще бъде финализирано в идващите дни, написа Еkathimerini.

Понастоящем вложителите би трябвало да похарчат €250 000 за парцел, с цел да си обезпечат " златна " виза, само че тази сума би трябвало да бъде удвоена от 1 януари. Министерствата на миграционната политика (отговорни за издаването на разрешителни) и на туризма работят по плана на министерско решение за смяна на съществуващия режим.

Какво ще се случи с настоящите транзакции - на задгранични вложители, които към този момент са подали нужното заявление, чиято обработка е в напреднал стадий, само че може да не завърши до края на годината? Източници на изданието споделят, че краткотрайният проект за този временен интервал планува, че вложителите ще могат да се причислят към съществуващия режим, даже когато той бъде сменен с новата рамка, стига да платят 25% от €250 000 - т.е. €62 500 - като задатък до края на декември.
 Черна гора притегля вложители с поданство. Колко коства имот за градеж на първокласен курорт край Адриатическо море?
Тази балканска страна притегля вложители с поданство. Колко коства имот за градеж на първокласен курорт край Адриатическо море?

Урбанизираната земя е с обща повърхност 35 673 кв. м

Ако договорката завърши с правенето на контракт за покупко-продажба до края на първата половина на 2023 година, тогава вложителите към момента ще се смятат за принадлежащи към съществуващия режим.

Разрешението за престояване може да се възобновява на всеки пет години, в случай че са спазени изискванията на програмата. С позволение за престояване жителите от трети страни могат да вършат бизнес в страната. Като за това не е належащо да живеят непрекъснато в Гърция, а недвижимите парцели могат да се отдават чартърен.

След седем години може да се кандидатства и за поданство, само че в този случай се допуска, че тези хора прекарват доста време в страната. Необходимо е да положат и изпит по гръцки език. В програмата могат да се включат съпруг/а, както и подвластни деца под 21 години и родители.
 Няколко страни, в които можете да получите поданство против кеш
Няколко страни, в които можете да получите поданство против кеш

Една от тях ни е съседка

В рамките на програмата " Златна виза " през 2021 година в Гърция са продадени 1035 парцела, оповестява ТАСС данни на вестник " Етнос ". Повечето от обектите за десетте години на програмата (от 2013 г.) са продадени през 2019 година (3535).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР