Решението за приемането на България и Румъния нямаше да бъде

...
Решението за приемането на България и Румъния нямаше да бъде
Коментари Харесай

Атанас Славов: Приемането в Шенген нямаше да е възможно и без множеството реформи в правосъдието

Решението за приемането на България и Румъния нямаше да бъде допустимо без множеството промени в региона на правораздаването, наред с ефикасното запазване на границите.

Това уточни министърът на правораздаването Атанас Славов в профила си във Facebook във връзка решението на Съвета на Европейски Съюз България да бъде част от Шенгенското пространство по въздух и море от март 2024 година

Според него по този метод страната ни от периферията на Европа се доближава към сърцето на съюза и ще стане действителен участник във взимането на решения за общото ни бъдеще и в областта на опазването на общите граници. По думите му скоро жителите и бизнесът ще почувстват на практика изгодите от улесненото пътешестване.

" През миналите над 12 години неналичието на господство на правото беше явен препъникамък към напъните ни за свободно пътешестване, макар че България беше изпълнила техническите критерии. Приемането на новия антикорупционен закон и измененията в Конституцията, съчетани с доста на практика старания за възстановяване на институционалната среда и усилване на измененията в правосъдната система, върнаха доверието на нашите европейски сътрудници в страната ни и във опциите ѝ да подсигурява сигурност ", разяснява министър Славов.

Той добави, че следва значима година, в която " би трябвало да създадем идващите решителни крачки към подсилване на правовия ред посредством мощни, ефикасни и изграждащи доверие институции ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР