Решението за преместването на Паметника на Съветската армия, което бе

...
Решението за преместването на Паметника на Съветската армия, което бе
Коментари Харесай

Георгиев: Никой никога не е указвал на областния управител да реже на парчета фигури от паметника

Решението за преместването на Паметника на Съветската войска, което бе взето по наше време е законно. Бяха спазени всички процедури. Сега обаче има съществени престъпления. Никой в никакъв случай не е указвал на регионалния шеф да реже на части фигури от монумента. Преместването е комплицирана и дълга процедура, а в тази ситуация такава няма. Имаме два огромни гафа - закононарушението (защото не са спазени никакви процедури) и рязането. Това сподели за " Денят онлайн " общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

Според него до започването на демонтажа е имало готова коалиция сред ПП–ДБ и Българска социалистическа партия.  " Направена е сделка за ляво ръководство. Председателят на СОС би трябвало да има 31 гласа. Ние в предния мандат имахме 27, в този момент ПП–ДБ имат 23. Трябва им ясно болшинство, основано на полезности. Така софиянци ще знаят дясно или ляво ще е ръководството. Пращат ни се предложения за срещи, само че в това време Бонев излиза в някое студио, къса си ризата и споделя " не желаеме поддръжката на ГЕРБ ". Твърде детинско и несериозно е, също и извънредно неуважително да се държат като че ли имат болшинство. Защо ни канят на срещи тогава? Да кажат с ляв или с десен Общински съвет ще работи Терзиев. Не може гласоподавателите да стават пленник на фантазията на Бонев. Изтъргувано му е да бъде ръководител на СОС, само че това не стана. В обединението на ПП–ДБ има брак по сметка, не може да се ръководи напук. Никой от ГЕРБ не е податлив да подпали СОС, с цел да му бъде ръководител ", разяснява той.

По думите му с ясно болшинство и диалози би трябвало да се търси поддръжка.  " ПП–ДБ оферират плаващи болшинства. Последният път, когато имаше такива в София, се случиха най-големите далавери през стопански лобита за вложения. Не получихме план на бюджета до през днешния ден ", изясни още Георгиев. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР