Решението за отстраняването ми от длъжност директор на Александровска болница

...
Решението за отстраняването ми от длъжност директор на Александровска болница
Коментари Харесай

Бившият директор на Александровска болница: Не само няма нарастване на темпа на увеличенията на просрочията, напротив - има намаляване

Решението за отстраняването ми от служба шеф на " Александровска болница " не ме изненада, поради всички събития, случили се в последните дни. Преди два дни на уеб страницата на Министерството на здравеопазването беше оповестена информация от отчет от вътрешния одит на Министерство на здравеопазването, в която се твърди, че нашето управление е нараснало дълга на болничното заведение с 24 млн. лева, това сподели в Българска национална телевизия " Денят стартира " към този момент някогашният изпълнителен шеф на УБ " Александровска " Атанас Атанасов. Той разясни, че на среща с министъра на опазването на здравето са показали, че въпросните 24 млн. не са нарастване на дълга, а са заплащания по фактури, осчетоводени в този интервал. Допълни, че в същия интервал са изплатили отговорности за 44 млн. лева



На процедура освен няма повишаване на темпа на нарастванията на просрочията, в противен случай - има понижаване на темпа. Когато поехме ръководството в средата на предходната година в докладите за шестмесечието се виждаше, че единствено за трите месеца за второто тримесечие на м.г. просроченият дълг е повишен от 8 на 28 милиона, означи доктор Атанасов.

В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия доктор Атанасов сподели докладите на болничното заведение за шестмесечието на м.г. - към 30 юни 2021 година и към 30 юни 2022 година. В тях се вижда, че общият дълг, в който влиза и просроченият е бил 42 млн. и 78 000 лева Към 2022 година е 43 млн. 405 000 лева Няма по какъв начин с 1 млн. и половина да е повишен общият дълг, а с 24 млн. да са нарастнали просрочията, разяснява той.

Категоричен е: " няма нарушаване на Закона за счетоводството, което се твърди в така наречен одитен отчет. Между другото, този отчет, от който са изнесени данни на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, ние изобщо не сме го виждали, с цел да дадем мнение по него ".

Обясни, че положението на " Александровска болница ", когато той е застанал отпред на ръководството й, е било пагубно. По думите му болничното заведение работи на загуба след 2013 година. Подчерта, че към този миг темпът на повишаване на просрочията е понижен вследствие на приложените ограничения и вследствие на съответни дейности като преструктурирания и усъвършенстване на работните процеси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР