Решението за освобождаване на ръководството на Булгаргаз е взето от

...
Решението за освобождаване на ръководството на Булгаргаз е взето от
Коментари Харесай

Николов: Ръководството на Булгаргаз е освободено след резултатите от проверката

Решението за освобождение на управлението на " Булгаргаз " е взето от сътрудниците след инспекцията, която започва преди няколко седмици от страна на БЕХ, както и поради настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването. Така министърът на енергетиката Александър Николов разяснява рокадите пред BTV.

По думите му няма връзка сред акцията на ДАНС в " Булгаргаз " и освобождението на управлението на сдружението, само че той самият не знае каква е повода за инспекцията на организацията.

" По-скоро решението е взето на база това по какъв начин е можело да се ръководи сдружението и да се пази публичния интерес ", разяснява Николов.

Енергийният министър не изиска да разяснява какво е открила инспекцията на БЕХ в " Булгаргаз ", само че означи, че холдингът би трябвало да взема рационални решения за сдруженията под неговата шапка.
 Сменено е управлението на
Сменено е управлението на " Булгаргаз "

Това стана ясно от импровизирано публикуван протокол

Николов въпреки всичко уточни, че напоследък доста се е говорило за спомагателни доставки на газ от Азербайджан и е имало писмо, че такива доставки са били вероятни. " Относно цената обаче, тъй като сдружението е поело някои задължения, тя не може да подхожда на цената по дълготрайния контракт най-малко до 1 юли 2022 година ", сподели той.

В министерството преглеждат и вид на прекъсване на доставките на газ поради напрежението сред Москва и НАТО, само че съгласно Николов такова развиване е малко евентуално, тъй като " както Европа е подвластна от газа, по този начин и Русия е подвластна от заплащанията за него ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР