Решението за обявяване на независимостта на Каталония ще бъде прието

...
Решението за обявяване на независимостта на Каталония ще бъде прието
Коментари Харесай

Спешно от Барселона: Започва извънредно заседание на правителството, Карлес Пучдемон е готов да обяви независимостта на Каталония!

Решението за оповестяване на независимостта на Каталония ще бъде признато от Народното събрание на автономията в едностранен режим. Това съобщи ръководителят на държавното управление на района Ориол Жункерас, цитиранот международните организации. " Да, такова решение фактически ще бъде признато от Народното събрание ", подтверди Жункерас.

Каталонският водач Карлес Пучдемон привиква в тези минути изключително съвещание на локалното държавно управление, предава електронното издание на мадридския " Еl Мundo ". Заседанието би трябвало да стартира започне в 10.30 ч. локално време (11.30 ч. българско време), прецизира " Фокус ".

" Еl Мundo ", като напомня че каталонските водачи са оповестили победа на референдума за самостоятелност с 90,09% дали своят вот " За " против 7,87% дали своят вот с " Не " на независимостта при 2 622 424 " противозаконни " бюлетини и още 15 000 гласа, които следва да се преброят.

Карлес Пучдемон има намерение да разгласи независимостта на страната през идващите няколко дни, написа испанското електронно издание " Мadridpress ". Изданието счита, че идващите дни ще бъдат изключително значими за връзките на централната власт с Каталония, защото Пучдемон ще внесе резултатите от референдума в локалния парламент, който ще организира постоянна сесия за оповестяване на независимостта.

Мащабна стачка е планувана за вторник в Каталония, осведоми испанското издание на The Local, представено от " Фокус ". Организирана е от над 40 работен профсъюзи, като задачата е всеобщо прекъсване на работа като митинг след дейностите на полицията по време на неделния референдум за самостоятелност на района.

В общо известие на организациите се жигосва „ тежкото нарушаване на правата и свободите “. „ Призоваваме цялото общество, работодатели, организации, предприемачи, съюзи, служащи, институции и всички жители на Каталония да спрат страната във вторник “. Изданието напомня, че подкрепящите референдума назовават Каталония „ страна “. Регионът е един от най-важните в испанската стопанска система, като обезпечава ок. 19% от целия Брутният вътрешен продукт.

Централното държавно управление в Мадрид от своя страна показва убеденост, че Европейски Съюз няма да признае оповестяването на самостоятелност от Каталония.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР