Решението за нулеви отпадъци“, представено от Турция в рамките на

...
Решението за нулеви отпадъци“, представено от Турция в рамките на
Коментари Харесай

ООН прие плана за Нулеви отпадъци, предложен от съпругата на...

Решението за „ нулеви боклуци “, показано от Турция в границите на проектите за битка с климатичните промени и стабилно развиване, беше признато от Общото заседание на Организация на обединените нации.

 

С това решение Общото заседание разгласи 30 март за Международен ден на нулевите боклуци.

 АА

„ Проектът за нулеви боклуци “, реализиран под егидата на брачната половинка на президента Ердоган, Емине Ердоган, беше подсилен и се доразвива в международен проект с решението на Организация на обединените нации.

 

С резолюцията генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш приканва да се сътвори съвещателен съвет от доброволци и изтъкнати персони, който да служи в продължение на 3 години, въз основа на познания, опит и експертизи, за поощряване на локалните и национални начинания за нулеви боклуци.

 

Резолюцията предизвиква държавите-членки и Организация на обединените нации и други интернационалните и районни организации да ползват начинания за нулеви боклуци.

 

Организация на обединените нации взе решение за образуване на среща през 2023 година на тематика „ 10-годишна рамкова стратегия за стабилно произвеждане и модели на ползване “.

 

Емине Ердоган се срещна с генералния секретар на Организация на обединените нации в Ню Йорк по време на 77-ата среща на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември.

 АА

Първата дама на Турция съобщи: „ За да реализираме задачите на Парижкото съглашение и Програмата за стабилно развиване до 2030 година, ние признаваме мощната връзка сред вярното ръководство на отпадъците и изменението на климата и възприемаме способи за попречване, понижаване, преработване и наново потребление на генерираните боклуци. 

 

Ние се ангажираме да насърчаваме метода за нулеви боклуци в международен мащаб и да споделяме най-хубави практики за по-широкото му признание и използване. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР