Решението за изпращане на иззетите оръжия идва на фона на

...
Решението за изпращане на иззетите оръжия идва на фона на
Коментари Харесай

САЩ подариха на Украйна 1000 оръжия и снаряди, иззети от Иран, които да се използват срещу Русия

Решението за изпращане на конфискуваните оръжия идва на фона на невъзможността на Съединени американски щати да дават спомагателна помощ на Украйна, откакто републиканските законодатели блокираха новото финансиране...

Емил Василев 18:30 | 10.04.2024 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 22:57 | 09.04.2024

Учени са основали обект, който левитира свободно във въздуха

НаукаЕмил Василев - 10:03 | 09.04.2024

Край на GPS-a: Учени са основали първия „ атомен компас “

ТелефониСветослав Димитров - 13:15 | 09.04.2024

Експертите схванаха кой смарт телефон прави по-добри фотоси — iPhone 15 или Galaxy S24: резултатите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Съединени американски щати ще изпрати военна помощ за Украйна, включваща оръжия и муниции, конфискувани от иранската Революционна армия, заяви Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) през вчерашния ден в обява в обществената мрежа X.

Решението на Съединени американски щати да изпратят иззетите оръжия идва на фона на невъзможността да дават спомагателна помощ на Украйна, откакто републиканските законодатели блокираха ново финансиране.

Съединени американски щати оглавиха интернационалната поддръжка за Киев след нахлуването на Русия на територията на Украйна през февруари 2022 година. Коалицията от интернационалните сътрудници се състои от десетина страни, които дават военна и тактическа помощ на Украйна.

Коалицията е предоставила съвременни оръжия, в това число безпилотни дронове и ракети, с цел да подкрепи отбранителните старания на Украйна. Последният транш оръжия, доставен на 4 април обаче не съдържаше съвременни оръжия, създадени в Съединени американски щати.

По-рано този месец Съединени американски щати са доставили на украинските въоръжени сили 5000 броя АК-47, картечници, снайпери, РПГ-7 и над 500 000 патрона с диаметър 7,62 мм.

В обявата на CENTCOM се споделя, че огромният брой оръжия и муниции е задоволителен за въоръжаването на една бригада от украинските против съветските сили. Съединени американски щати са придобили собствеността върху тези оръжия посредством искове за гражданска конфискация на Министерството на правораздаването, се добавя в обявата в Х.

Съединени американски щати – обезсърчителен сътрудник?

Интересно е, че това не е първият случай, в който Съединени американски щати правят сходно прекачване на оръжия. През октомври предходната година Съединени американски щати доставиха на Украйна 1,1 милиона муниции с диаметър 7,62 мм. Тези муниции също са били иззети, до момента в който са били на път за Йемен, показва Агенция Франс Прес в собствен отчет.

Американските военни бяха принудени да доставят иззети оръжия и муниции на Украйна след безизходицата на Конгреса по пакета от 60 милиарда $, с който се оказва помощ на Киев да закупи артилерия и средства за противовъздушна защита. Финансирането е в застой от предходната година, откакто републиканските законодатели забавиха утвърждението му.

Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати съобщи на чуване в Сената тази седмица, че забавянето на даването на поддръжката демонстрира, че Вашингтон не извършва уговорката си към Киев и това ще насърчи съперниците на Америка.

„ Това би било сигнал, че Съединените щати са обезсърчителен сътрудник и би насърчило и окуражило автократите по света да вършат неща, каквито Путин прави. “

каза Остин по време на чуването

Миналия месец Съединени американски щати оповестиха пакет от помощи за Киев в размер на 300 млн. $, включващ противовъздушни и противотанкови оръжия и артилерийски снаряди, откакто Конгресът изпадна в невъзможност във връзка с по-голямата финансова поддръжка. В отчета на Агенция Франс Прес се добавя, че парите за този пакет са пристигнали от икономиите, които Пентагонът е направил преди този момент при покупките на отбранителни артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР