Решението за изграждане на трети мост над река Дунав между

...
Решението за изграждане на трети мост над река Дунав между
Коментари Харесай

Радев: По-добрата свързаността между България и Румъния е от значение за целия регион

Решението за създаване на трети мост над река Дунав сред България и Румъния от септември и за продължение на работата по останалите планове за свързване посредством нови мостове са значими стъпки към подобряването на икономическата среда в Югоизточна Европа. Това съобщи президентът Румен Радев на работна среща с министър-председателя на Румъния Николае Чука в София.

Разширяването на свързаността в разнообразни сфери сред България и Румъния, включително и взаимните старания по поддържането на корабоплаването на река Дунав, ще насърчи вложителите и е от голяма важност за икономическия продан на целия район, акцентира държавния си глава на срещата с румънския министър председател. Двамата разговаряха преди церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция- България.

През 2021 година двустранният стокообмен доближава 6.5 милиарда евро и съгласно президента това не изчерпва капацитета на икономическото партньорство сред България и Румъния.

Обща бе позицията, че присъединението на България и Румъния към Шенген е стъпка към подсилване на районната сигурност и непоклатимост.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР