Решението за глоба на БЕХ задължително трябва да се обжалва

...
Решението за глоба на БЕХ задължително трябва да се обжалва
Коментари Харесай

Крум Зарков: НК и НПК са деликатни материи и трябва да се пипа много внимателно

Решението за санкция на БЕХ наложително би трябвало да се апелира и страната ни да отбрани правата си в съда. Съдът в Люксембург постанови, че страната ни е нарушила европейското законодателство. България е осъдена не тъй като не извършва някакви ултимативни условия, а поради разминаване с европейското законодателство. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков в ефира на БТВ.

По думите му задачата на Европейска комисия е да направи по този начин, че това повече да не се повтаря.

„ Тази санкция ще е огромно натоварване и за трите ЕРП-та “, предизвести той.

Зарков разяснява и ветото на президента. „ Държавният глава беше прав. Между санкцията на БЕХ и карцерът на малолетни лица има общи нещо и това е невъзможността на ръководещите да беседват с Европейска комисия.

Той дефинира като неприемливо да бъде арестуван малолетен без да са известени родителите му за 24 часа. „ Аз се чудя за какво са направени тези промени в Наказателен кодекс, откакто се върви към лишаване на човешки права. Трябва да се конкретизира в кои случаи тази мярка ще се ползва. В директивата са планувани и други такива ограничения, без Народното събрание да ги е разискал “, разкри той.

„ Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс са деликатни материи, постоянно има опасности нарушители да останат ненаказани или почтени хора да влязат в пандиза. Това е деликатна материя и би трябвало да се пипа доста деликатно “, прикани опозиционният народен представител.

Той изясни и по какъв начин се одобряват законите в България. „ В понеделник се вкарва законопроект, във сряда е в комисия, в петък се гласоподава в пленарна зала, като се изяснява, че в случай че не бъде признат, се поддържа олигархията “.

„ Президентът постанова несъгласие за 12 път. Само едно беше признато, а всички те са основателни. Управляващите одобряват на нож всяка рецензия и я дефинират като бойкот. Президентът напълно вярно ги принуждават да погледнат още един път към текстовете. Той не може да спре законопроект “, сподели още Крум Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР