Решението, взето в края на миналата година, в последните дни

...
Решението, взето в края на миналата година, в последните дни
Коментари Харесай

Решението за частичното приемане на Румъния и България в Шенген е много важно

Решението, взето в края на предходната година, в последните дни на испанското председателство на на Европейски Съюз, по отношение на влизането на Румъния и България в Шенген (с въздушните и морските граници от 31 март 2024 г.), е " доста, доста значимо ", съобщи през днешния ден, представена от Аджерпрес.
Прочетете още
Тя приказва преди неофициалната среща на министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз, проведена от белгийското председателство на Европейски Съюз.

" Тази среща ще бъде мотив да си напомним огромните достижения от края на предходната година. Голямо достижение, историческо, е съглашението за целия Пакт за миграцията и убежището, а в този момент по време на белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще се концентрираме върху използването му. Също по този начин ще разгледаме и огромното достижение по отношение на достъпа на Румъния и България в Шенген, реализирано таман в последните дни на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това беше също по този начин едно доста, доста значимо достижение ", акцентира Йохансон.

На 30 декември предходната година Съветът на Европейския съюз единомислещо гласоподава от края на март 2024 година да отпадне контролът за България и Румъния по въздушните и морските граници с страните от Шенгенското пространство. В решението си Съветът също по този начин се ангажира да работи за отпадане на инспекциите и по сухопътните граници в Шенгенското пространство. 

Основните тематики на неформаланата среща през днешния ден са миграцията, битката с трафика на опиати, дезинформацията и ситуацията на украинските жители, пристигнали в Европейския съюз, откакто са били принудени да изоставен страната си поради непровокираната и неоправдана експанзия, подхваната от Русия против Украйна на 24 февруари 2022 година, отбелязва организацията.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР