Решението всъщност постановява, че “Лукойл трябва да плати цялата сума.

...
Решението всъщност постановява, че “Лукойл трябва да плати цялата сума.
Коментари Харесай

ВАС отхвърли искането на “Лукойл“ да не плати всички близо 70 млн...

Решението в действителност постановява, че “Лукойл ” би трябвало да заплати цялата сума. Съдът не приема, че въпросните начислени суми ще причинят на сдружението забележителна и мъчно поправима щета. От “Лукойл ” настояват, че в случай че бъде платена цялата сума, това ще нанесе стопански вреди на рафинерията. 

 

Така Върховен административен съд отхвърля настояването на “Лукойл ” да се спре осъществяването на заповедта на министъра на стопанската система Богдан Богданов, който в средата на тази година дефинира размерът на средствата за разликата в цените на “Брент ” и съветския недопечен нефт, които рафинерията дължи за декември 2023 година Парите се внасят във Фонда за сигурност на електроенергийната система и са планувани за транспортни обезщетения от до 300 лева

 

Рафинерията обаче пресмята друго. Според “Лукойл ” размерът на тези средства е към 45 млн. лв., а не близо 70 млн. лв., както твърди икономическото министерство. Причината за това разминаване е потреблението на разнообразни източници за калкулация на средномесечните цени на “Брент ”. 

 

Определението по административно дело № 1239 от 2024 година предстои на обжалване с частна тъжба пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР