Решението срещу организацията на БСП - София е нелегитимно, заяви

...
Решението срещу организацията на БСП - София е нелегитимно, заяви
Коментари Харесай

Иван Таков: Решението срещу организацията на БСП - София е нелегитимно. Пленумът нямаше кворум

Решението против организацията на Българска социалистическа партия - София е нелегитимно, съобщи ръководителят на столичната алена организация Иван Таков в ефира на БТВ.

 

Решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия от неделя е взето без кворум, сподели той в предаването " Лице в лице ". И уточни: " Едно решение би трябвало да бъде взето по устава на партията, а то не е. Заседанието на Националния съвет стартира без кворум. Няколко индивида желаеха да се ревизира кворумът, описът с подписите за засвидетелствуване от самото начало се криеше, след това се качи някъде по етажите. Голяма част от членовете на Националния съвет и една огромна част от Градската организация считат това. Не приказваме за възприятие, а за обстоятелства. "

 

Националният съвет наказа най-голямата си организация с осъществяване на цялостен цикъл доклади и избори. Със старта на процедурата автоматизирано се приключва мандатът на актуалното управление, а председателят  няма да може да се кандидатира още веднъж за поста в идната 1 година. Причината за наложеното наказване е присъединяване на общинските съветници от Българска социалистическа партия в гласуването за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) на 8 февруари. Това гласоподаване разпали същинска война сред " Леге " 10 и " Позитано " 20. На другия ден след гласуването в СОС националното управление на Българска социалистическа партия смъкна доверието си от алените съветници.

 

Затова водещата Цветанка Ризова попита Таков при започване на диалога в студиото по какъв начин да го показа. Аз съм Иван Таков – социалист. В момента съм ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия както и ръководител на локалната коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, отговори той.

 

Запитан отхвърлен ли е от управлението на най-голямата алена организация, Иван Таков отговори: " Не единствено поради мен, и заради десетките, стотици социалисти - от едно такова решение, в случай че то въобще влезе в действие, аз не считам, че някой от тях е отхвърлен. При нас има групови органи, можем да подадем сигнали против това решение. "

 

Таков напомни, че има решение на Градския съвет на Българска социалистическа партия да не се подписва съдружно съглашение с Политическа партия - Демократична България и ГЕРБ. Не сме подписвали освен съдружно съглашение, никакво съглашение не сме подписвали, уточни той. Таков е безапелационен, че с присъединяване на общинарите социалисти просто се е отпушила работата в Столичния общински съвет. " Търсихме краткотрайно решение за унищожаване на една техническа спънка. Днес най-сетне стартира действителната работа в Столичния общински съвет ", изясни Таков.

 

Според Иван Таков дейностите на националното управление против столичната организация е " бойкот " в навечерието на европейските избори. Ако решението на " Позитано " 20 се извърши, това значи премахване на ръководителя на Градския съвет, на 24-те районни препоръки, на столичните организации на ветераните в партията и на дамите социалисти, изясни Иван Таков.

" Ако беше персонално наказване, да кажем, че Иван Таков не е спазил устава, трябваше да съм осъден персонално аз. В момента цялата градска организация се хвърля в полуда. Вместо да приготвяме европейските избори и възможните предварителни, се занимаваме с вътрешнопартийни дрязги ", продължи той.

 

Спазили сме устава до последната писмен знак, безапелационен е ръководителят на Българска социалистическа партия - София.

 

Отношенията ни с " Позитано " 20 се утежниха преди девет месеца, откакто започнахме да построяваме локалната коалиция за общинските избори, изясни той. И напомни, че след два месеца в цялата партия стартира постоянен цикъл на доклади и избори.

 

В момента цялата градска организация се хвърля в ексклузивен цикъл.

" Ако някой си мисли, че ще си назначи по длъжностен път ръководители, доста се лъже. Това не е игра. Това е нещо съществено. Тук са заложени орисите на хиляди социалисти, които са положили доста съществени старания, доста предпочитание за работа. А в този момент какво получават в подмяна (за положителното показване на локалните избори - б.р.)? Някой ги санкционира, тъй като са били непослушни. Това не е съществено и не го одобрявам ", добави той.

 

Ще има " хвърковати чети " от " Позитано " 20, заключи Иван Таков. Той напомни, че сходни организационни ограничения са налагани на организациите в Перник и Благоевград и резултатите им на избори по-късно са " 70 - 80% надолу ", тъй като организациите се разцепват.

 

На въпрос по кое време за последно си е приказвал с водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Таков отвърна: " За финален път приказвах с нея преди последния Градския съвет, това бе преди към месец. "

 

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР