Решението от Русия на Донецката народна република и Луганска народна

...
Решението от Русия на Донецката народна република и Луганска народна
Коментари Харесай

Путин решението за независимостта на Донецк и Луганск ще бъде взето днес

Решението от Русия на Донецката национална република и Луганска национална република ще бъде взето през днешния ден. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин, оповестиха ТАСС и РИА Новости.

Днес ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики - Денис Пушилин и Леонид Пасечник, се обърнаха към Владимир Путин с молба за признание на независимостта на ДНР и ЛНР.

" Уважаеми сътрудници, чух вашето мнение. Решението ще бъде взето през днешния ден ", сподели Путин, като благодари на членовете на Съвета за сигурност, които взеха присъединяване в срещата. В нея участваха и външният министър Сергей Лавров, министърът на защитата Сергей Шойгу, министър-председателят Михаил Мишустин и други членове на Съвета.

Путин уточни, че опасността за Русия доста ще нарасне, в случай че Украйна се причисли към НАТО.

Цитиран от ТАСС, Путин акцентира, че Съветът за сигурност разисква въпроса за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, а не въпроса за влизането им в състава на Русия.

През последните дни обстановката в Донбас ескалира - Киев пренебрегва споразуменията, концентрира по-голямата част от армията на линията на прикосновение и постоянно обстрелва опълченците, в това число с потребление на неразрешена техника, настояват съветските медии.

Поради опасността от навлизане на Украйна в самопровъзгласилите се републики, дами, деца и възрастни хора започнаха да се изтеглят в съветските райони. Обявена е обща готовност.

Конфликтът в Източна Украйна продължава от осем години, като през това време, съгласно Организация на обединените нации, над 13 000 души са станали жертви, а към 44 000 са ранени. Деескалацията се разисква на срещите на контактната група. За основа са взети споразуменията от Минск, които плануват конституционна промяна, преустановяване на огъня и евакуиране на тежките въоръжения от линията на прикосновение.

Напрежението в Донбас се подклажда от Съединени американски щати и други страни от НАТО, които вкарват оръжие в Украйна и изпращат там военни инструктори. Москва неведнъж призоваваше за прекъсване на доставките на оръжие, защото това може да предизвика Киев във военни завършения, настояват още съветските медии.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР