Решението на ВСС да не прекрати предсрочно мандата на главния

...
Решението на ВСС да не прекрати предсрочно мандата на главния
Коментари Харесай

Даниела Марчева защити решението си в ВСС за Гешев

Решението на Висш съдебен съвет да не приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев е вярно. Това съобщи Даниел Марчева, член на Висш съдебен съвет в отговор на въпрос на News.bg. Коментарът си тя направи, откакто взе участие на конференция в Българска телеграфна агенция, отдадена на представянето на два пилотни плана - за Единната осведомителна система на съдилищата и наложителната медиационна среща.

По думите ѝ много е мъчно да се изясни чисто професионално в какъв аспект следва да се пояснява решението на пленума на Висш съдебен съвет да не освободи предварително от служба обвинител номер едно. Още през октомври 2019 година е моето мнение, което не е променено и даже по-силно смятам, че би трябвало да има законодателни промени във връзка с пълномощията на основния прокурор. Преди да се подходи към промяната на която и да било персона като основен прокурор, би трябвало да се реши този въпрос и той е по-съществен, тъй като другояче се губи принципността и се маскира същината на казуса, сподели Марчева.

" Предлага се лекуване на признаците, а не на повода за тях ", посочи Даниел Марчева.

Според нея всички изведени учредения за предварителното освобождение от служба на основния прокурор са сочили към една и съща теза, която значи противоречие с кардиналните законодателни решения с пълномощията на основния прокурор. Много благоприятни условия са дискутирани и най-адекватното е разделянето на пълномощията на основния прокурор, сподели още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР