Решението на ВСС беше очаквано и аз съм го заявил

...
Решението на ВСС беше очаквано и аз съм го заявил
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Подслушвани са и журналисти

Решението на Висш съдебен съвет беше предстоящо и аз съм го декларирал доста от дълго време, съобщи вътрешният министър в служебното държавно управление Бойко Рашков във връзка вчерашния отвод на кадровия орган да се произнесе всъщност по настояването за предварително освобождение от поста на основния прокурор Иван Гешев.

" Аргументите не са причини на адвокати, изрично го споделям това. Сезирам в това държание на членовете на Висш съдебен съвет безспорна безнаказаност. За мен те не са на равнището на Конституцията и закона, които плануват, че членове на ЕСС могат да бъдат само лица с високи професионални и нравствени качества ", разяснява Бойко Рашков.

Според него членовете на Висш съдебен съвет отдавна са получавали разнообразни сигнали от адвокатски колективи и други професионални организации, свързани с нарушавания на основния прокурор, само че съзнателно са ги неглижирали.

" Не може по-късно Висш съдебен съвет да дава отговор, че им е изминал срокът по закон ", уточни още вътрешният министър.

Пред депутатите в пленарна зала по време на днешното си чуване Бойко Рашков акцентира още, че неговият сигнал против основния прокурор, импортиран за разглеждане във Висш съдебен съвет от правосъдния министър, е квалифициран още предходната година и е предшестван точно от няколкото сигнала на разнообразни организации. Той изясни, че съзнателно е изчакал да отминат изборите, с цел да не бъде разтълкувано действието му като политически акт.

" Това не е политически документ ", съобщи Рашков пред депутатите. Сигналът е насочен към държанието на основния прокурор на републиката, уточни министърът и изясни, че в основата му залягат " свободното и несъобразено със закона изнасяне на данни, събирани със СРС-та ".

" И тъй като ще ме попитате били ли са подслушвани и публицисти, ще отговоря – да, подслушвани са ", сподели още Бойко Рашков.

Според него основният прокурор е проявявал двойни стандарти в своята работа, а сигнали за нея са постъпвали от разнообразни места още когато се е обсъждала неговата кандидатурата, само че никой не им е обърнал внимание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР