Решението на Върховния съд на САЩ, отменил конституционното право за

...
Решението на Върховния съд на САЩ, отменил конституционното право за
Коментари Харесай

Взето е решението за унищожаването на Америка

Решението на Върховния съд на Съединени американски щати, отменил конституционното право за спиране на бременността и предаването на регулацията на въпросната сфера на ниво щати, докара до предстоящи последствия. От една страна, към 10 щата незабавно започнаха процедура за възбрана на абортите. Очаква се към 26 щата да последват същия път. От друга страна, в цялата страна избухнаха всеобщи митинги и се планува те да се разширят и да станат насилствени, както протестите на ЧЖИЗ през лятото на 2020 година

Темата за абортите (като притежаването на оръжие) е доста повече от една от точките във вътрешнополитическия дневен ред на Съединени американски щати. Това е главен и искрено екзистенциален въпрос на американския живот, надълбоко разделящ обществото съвсем на половина.

Следователно Върховният съд, който промени статуквото от половин век (съдиите анулираха решението от 1973 година по делото “Роу против Уейд”, в което правото на аборт е закрепено на федерално ниво), направи тектонична смяна в Американска система.

Американските консерватори, несъмнено, в този момент честват грандиозна победа.

Но управлението на демократите също няма причина да се разстройва – в противен случай, случилото се отваря нови благоприятни условия и шансове за партията. Речта на Джо Байдън удостоверява това: американският президент упрекна Върховния съд, че е върнал страната 150 години обратно и е изложил на риск живота и здравето на дамите.

Факт е, че Демократическата партия е на път към всеобщ неуспех на междинните избори, които ще се проведат през ноември. Почти всеки ден идват вести - както социално-икономическата статистика, по този начин и актуалната социология, които фиксират влошаващата се обстановка в страната и възходящата загуба на гласоподаватели от демократите.

Абортът, заради фундаменталната значимост на тематиката за американците, е въпрос, който може да активизира в поддръжка на демократите освен техния нуклеарен електорат, само че и част от неуверения. Вярно, времето ще покаже дали това ще бъде задоволително за покриване на високите цени на бензина, инфлацията (населението не желае да повярва, че повода е " Путиновото повишаване " ), възходящия недостиг и други прояви на систематична рецесия. Но е по-добре от нищо.

Така че решението за аборта в действителност е тактически от изгода за Демократическата партия, заради което се допуска, че демократичното „ вашингтонско тресавище “ напълно съзнателно е подтикнало доминирания от консерваторите Върховен съд да го одобри. Точно по същия метод, както пролетното приключване на информация за правенето на този документ – което още тогава провокира сериозен митинг – очевидно носеше следи на политтехнологично „ приключване “ от страна на демократите.

Това обаче не е толкоз значимо.

Дълго може да се спори какъв брой ситуативно, тактически и политически софтуерно преференциална е актуалната обстановка за демократите, републиканците, Байдън, Тръмп и всеки различен. Но в действителност главното е, че решението на Върховния съд крие стратегически опасности за Съединените щати като такива.

Във всяко общество има тематики, които би трябвало да се третират доста деликатно, тъй като могат да причинят големи вреди на страната и даже да я унищожат. Например в Русия по явни аргументи националният въпрос изисква извънредно уравновесен метод. Но има и други тематики, които ни провокират остра социална реакция: дали да погребем Ленин, дали да върнем паметника на Дзержински в Лубянка, дали да преименуваме улиците и впрочем.

Просто нямаме консенсус по отношение на дадените и доста други въпроси. В същото време предишният ни опит в този смисъл е драматичен и демонстрира, че огорчението към сходни тематики може да провокира ужасни последствия. Но от тази позиция има публично единодушие: Русия несъмнено не се нуждае от повтаряне на предишното.

В резултат на това в страната, както от държавното управление, по този начин и от обществото, се образуват правила, върху които се гради отношението на болшинството от хората към толкоз мъчителни тематики. Тези правила допускат балансиране на формалната позиция, последователност на смяната или заледяване на статуквото до смяна в настроенията на жителите. И като цяло, заглушаването на публичната борба по чувствителни въпроси.

Смешното е, че ние заимствахме тези правила от Запада, който ни послужиха за модел по какъв начин да градим цивилен свят, да почитаме и ценим историята си, като я одобряваме в нейната целокупност, търсим и намираме публично единодушие по най-сложните и противоречиви въпроси.

Затова за нас беше подобен потрес, когато самият този Запад стартира да събаря паметниците си, да анулира класиката и героите от предишното и въобще да унищожава това, което е било неговата същина от епохи. Решението на Върховния съд на Съединени американски щати, макар, че е признато от консерватори, лежи в същата демократична посока на заличаване на открития метод на живот.

В продължение на половин век Америка живееше в система, в която въпросът за абортите, който беше извънредно изострен за нея, беше решен по избран метод. С федерално закрепеното право на дамата да прекъсне бременността, щатите съумяха да наложат избрани ограничавания. Това разреши на териториите да трансформират политиките си във връзка с абортите - от най-либералните до най-твърдите - според от желанията на популацията.

И в този момент, в обстановка, в която страната е мощно разграничена идеологически и политически, когато социално-икономическа стихия я настига, когато медиите намерено разискват вероятностите за колапс и нова революция, Върховният съд на Съединени американски щати не откри нищо по-добро от това да " завърти шахматната дъска " по най-важния въпрос. Което подсигурява засилена обществена и политическа борба - с евентуално най-тежките последствия за Америка.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР