Решението на управляващите първият ден от болничните да не се

...
Решението на управляващите първият ден от болничните да не се
Коментари Харесай

Болничните нажежиха социалното напрежение

Решението на ръководещите първият ден от болничните да не се заплаща от работодателя, а да е за сметка на служащия, подвигна съществено градуса на общественото напрежение в четвъртък.

Синдикатите, които напоследък работеха в мир и съгласие с държавното управление, обявиха, че към този момент са в спор с ръководещите и желаят незабавна среща с премиера и финансовия министър, на която чакат по най-бързия метод днешното предложение да се ревизира.

Лидерите на КНСБ и КТ " Подкрепа " Пламен Димитров и Димитър Манолов обявиха, че това предложение не е съветвано и в съгласие с никой от тях. По думите на Пламен Димитров е станало ясно, че предлагането е пристигнало от финансовия министър.

Профсъюзите дефинираха решението като " меко казано - недопустимо ". Пламен Димитров и Димитър Манолов са безапелационни, че няма да одобряват мярката и ще се допитат до своите структури, ще свикат конфедеративните си препоръки, на които ще бъдат разисквани по-нататъшните дейности, в случай че решението не се ревизира.

Президентите на двата синдиката чакат в тази ситуация да бъдат подкрепени освен от хора, които имат нещо общо със синдикалното придвижване, само че и от всички жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР