Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и

...
Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и
Коментари Харесай

Сагата Уимбълдън: АТР разкри при какви условия ще бъдат върнати точките

Решението на Уимбълдън да забрани присъединяване на всички съветски и беларуски тенисисти в тазгодишното издание на шампионата заради съветската инвазия в Украйна, бе несъмнено като извънредно дискриминационен метод от най-големите тенис организации. Поради тази причина ATP, WTA и ITF оповестиха, че няма да присъждат никакви точки на участниците в тазгодишната конкуренция, като по този метод лишиха опцията от състезателите да пазят извоюваните през предишния сезон точки.

Това провокира неодобрението на мнозина тенисисти, някои от които ще инкасират забележителен спад в класацията. Все отново наподобява, че от АТР са подготвени да възвърнат точките на идния Уимбълдън, ако шампионатът допусне присъединяване на руснаци и беларуси. Това съобщи през вчерашния ден ръководителят на АТР Андреа Гауденци, а ето и какъв бе точният му коментар по една от най-обсъжданите тематики в тениса:

" Причината, заради която премахнахме точките от Уимбълдън, е известна на всички - това е въпрос на правдивост в отговор на едностранно взетото решение от шампионата, което ние считаме за погрешно. Подобно решение би трябвало да бъде взето взаимно с всичките седем огромни тенис организации.

Бихме били доста щастливи да върнем точките на Уимбълдън, само че това би се случило единствено в случай че бъде разрешено да се включат съветските и беларуските състезатели, които споделиха, че имат предпочитание да създадат писмени изказвания за това, че не поддържат войната в Украйна, тъй като никой от тях няма изгода от нея ", изясни Гауденци.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР