Решението на Тереза ​​Мей да подаде оставка е подкрепено от

...
Решението на Тереза ​​Мей да подаде оставка е подкрепено от
Коментари Харесай

Британците одобряват оставката на Мей, половината искат предсрочни избори

Решението на Тереза ​​Мей да подаде оставка е подкрепено от болшинството британци , а половината нация желае предварителни общи избори, а една трета считат, че новият министър-председател би трябвало да изкара до края мандата, оповестява изследване на YouGov, направено след момента на оставката на ​​Мей.

Две трети - 67% от британците считат, че Тереза ​​Мей има право да подаде оставка , необичаен образец за безусловно единодушие сред гласоподавателите на лейбъристите, консерваторите , подкрепящите Брезкит и срещу него (72% лейбъристи, 71% консерватори, 69% от тези срещу Брекзит, 70% от подкрепящите напускането).

Най-малко удовлетворени от оставката са гласоподавателите на либералдемократите, измежду които 57% считат, че би трябвало да напусне и 26% считат, че би трябвало да остане - повече и от каузи на консерваторите, които желаят тя да остане - 19%.
 Снимка 425156
Източник:

Какво от нейното завещание - Мненията за това, дали Тереза ​​Мей бе добър министър председател са разграничени сред партийните линии: една трета от консерваторите 32% я смятат за " добър " или " доста добър " министър-председател , спрямо една пета 20% от либералдемократите и едвам 8% лейбъристите.

Малко над една трета 38% от тези, които гласоподаваха за нейната партия , считат, че е " слаба " или " ужасна ", като стига до малко над половината 55% от либералдемократите и две трети - 63% от лейбъристите.

Интересното е, че гласувалите за и срещу Брекзит са с еднообразно усещане за нейното показване като министър председател: 17% от гласувалите срещу и 21% от гласувалите за овакантяване смятат, че тя се е справила добре, до момента в който 55% от оставащите и 47% от напускащите считат, че е " слаба " или " ужасна ".
 Снимка 425155
Източник:
 Тереза Мей подаде оставка, отдръпва се на 7 юни Обновена
Тереза Мей подаде оставка, отдръпва се на 7 юни

Подава оставка като водач на Консервативната партия

На въпроса какво следва , най- известният вид е предварителни общи избори - подсилен от половината (46%) от британците. Една трета - 34% биха предпочела новият министър председател да изкара целият си мандат, а останалите 20% не са сигурни.

По този въпрос гласувалите за и срещу Брекзит са предсказуемо извънредно разграничени . Две трети 66% които са за Европейски Съюз поддържат нови избори, спрямо една трета - 30% от подкрепящите Брекзит.

Половината от подкрепящите Брекзит - 52% и една четвърт от тези срещу него - 23% биха предпочели новият министър-председател да е до края на насроящия мандат.

75% от гласоподавателите на лейбъристите биха предпочели предварителни общи избори , в съпоставяне със единствено 21% от гласоподавателите консерватори.

На въпрос, в случай че можеха да изберат един английски министър председател от последните 30 години , който да води договарянията за Брекзит , множеството британци биха избрали това да е Маргарет Тачър.
 Снимка 425157
Източник:
 „ Съсипаната от Брекзит” Мей и прощалната й тирада в печата на Острова
„ Съсипаната от Брекзит ” Мей и прощалната й тирада в печата на Острова

Днес всички вестници на Острова отделят внимание на решението на премиера Тереза Мей да подаде оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР