Решението на Слави и ИТН е прибързано. Вероятно е този

...
Решението на Слави и ИТН е прибързано. Вероятно е този
Коментари Харесай

Калоян Велчев: Слави прибърза

" Решението на Слави и Има Такъв Народ е преждевременно. Вероятно е този ход да се прави с концепцията, че този кабинет няма да мине и ще вървим на нови избори през есента, като по този начин Слави официално няма да носи отговорност за това, което ще се случи. Вероятно този кабинет въпреки всичко може би ще бъде утвърден поради страха от нови избори, поради страха от недобрите резултати, които записаха огромна част от обединенията, поради ниската изборна интензивност ".

Това сподели пред БНР политологът Калоян Велчев.

Според него има проблем, тъй като без уговорена поддръжка, кабинетът няма да може да реализира нищо от оповестените от Слави Трифонов цели.

" От Има Такъв Народ се държат, като че ли са получили 120 мандата, което не е по този начин. С тези 60 депутати те са мощно подвластни от останалите партии в Народното събрание. Цялостната фрагментация в нашата политическа система е реалност, отсам към този момент следва, че няма по какъв начин да не се образува съдружно ръководство, в случай че желаеме да се образува някакво ръководство ".

В предаването " Нещо повече " Велчев добави:

" При ГЕРБ от ден на ден би трябвало да се сложи въпросът за водачеството. Форматът с харизмата на Борисов към този момент е привършен, ще би трябвало да се търси ново водачество. Става проблематично, че под мощната харизма на Борисов личностите, които той сътвори в партията си, се обезцениха. Партията може да претърпи още по-силен провал в близко бъдеще, само че няма да спре да съществува ".

За триумфа на " Демократична България " политологът разяснява:

" Те са с 30 000 гласа от горната страна, това е добре, само че не е нещо велико. Позитивната наклонност е образуването на по-твърд електорат и на все по-ясна еднаквост. Демократична България може да бъде този идващ претендент за смяна, който да образува все по-сериозна поддръжка на последващи избори ".

Въпросът с Българска социалистическа партия е много комплициран, счита Велчев и уточни, че " вътрешните разделения в Българска социалистическа партия стават все по-драматични ":

" Българска социалистическа партия съумя да образува лява коалиция, все пак получи още по-нисък резултат, което е неуспех. Тази по-консервативна линия, която пое Корнелия Нинова, в дълготраен проект се оказа губеща, тъй като отблъсна огромна част от по-умерения център - демократично надъхан електорат с по-социалдемократически възгледи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР